«La Patum de les Andròmines» pren vida i convida als infants a portar les comparses de casa

Patum Infantil i Castellers de Berga uneixen esforços per tirar endavant una proposta que se celebrarà divendres, coincidint amb un assaig general inèdit del Corpus de la canalla

Pilar Màrquez Ambròs
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:16h
Nens i nenes de Berga fent Patum.
Nens i nenes de Berga fent Patum. | Pilar Màrquez Ambròs
Una Patum entranyable i diferent en què es convida a tots els nens i nenes a portar gegants, nans, guites i cavallets de casa per fer festa tots plegats. Així vol ser la Patum de les Andròmines, una proposta de la Patum Infantil i els Castellers de Berga que se celebrarà divendres 25 de maig i que coincidirà amb un inèdit assaig general de la Patum Infantil. 

"Quan s’ensuma olor a Patum, a molts terrats i menjadors de cases sovintegen salts i reinterpretacions de la festa ben particulars. Són molts els nens i nenes que tenen figures fruit de regals de reis, aniversaris o de manualitats en el cas dels més traçuts", expliquen els responsables de la iniciativa. D'aquesta manera, com que els infants de Berga juguen a fer la Patum, la idea és jugar-hi en comunitat. De manera espontània, després de l'assaig previ dels Quatre Fuets del 2017, alguns nens i nenes dels Castellers de Berga ja van treure les seves figures casolanes de la Patum. Ara es dona forma a una activitat que neix d'aquella anècdota. 

Patum Infantil i Castellers de Berga preveuen actes durant tota la tarda i el vespre del pròxim divendres. Les activitats començaran a les 19 hores amb els assajos de la Patum Infantil, que s’ubicarà en el cas antic de la ciutat. A la plaça de Sant Joan hi haurà la comparsa dels Gegants, els Turcs i Cavallets i l'Àliga seran a la plaça del Forn, els Nans Nous i Nans vells al carrer del Balç, i el Tabal Àngels Maces i Guites se situaran a la plaça de les Cols o Plaça Mossèn Huch. 
 
En aquesta última plaça, es posarà punt final als assajos d’aquest any de la Patum Infantil amb una tanda de tirabols. A continuació, al mateix indret hi haurà un sopar popular on els castellers faran un assaig en versió reduïda. Els tiquets pel sopar popular es poden comprar anticipadament el dimecres durant els assajos de la Patum Infantil, al bar el Kóm Intramuralla i als assajos dels Castellers de Berga, a un preu de 4 euros. Inclouen un entrepà de tastet i refresc.
 
Per acabar el dia, a dos quarts de 10 del vespre aproximadament, començarà la Patum de les Andròmines, una Patum completa d’allò més curiosa i participativa.
 
Activitats durant el dissabte
 
Durant tot el dissabte al Cine Catalunya hi haurà exposat el bestiari de la Patum Infantil, acompanyat d’una projecció a la pantalla gegant del cine. I, el mateix dissabte, a partir de les 6 de la tarda hi haurà l'assaig casteller especial per acabar de preparar la important diada de l'endemà, la diada castellera dels Quatre Fuets.
 
Organitzadors
 
La Patum de les Andròmines és una proposta organitzada conjuntament per la Patum Infantil i els Castellers de Berga i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, la Penya Boletaire de Berga, Pabevsa i Càrniques Valldan.
 

Cartell de "la Patum de les Andròmines".

Arxivat a