J. A. Pérez i Míriam Montero guanyen la marató de la Saldes XTrail sota un aiguat

Joan Miras i Verònica Granda triomfen a la cursa dels 10 km i Ferran Alboquers i Maria Gil a la de 21 km

21 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:22h
Jose Antonio Pérez va guanyar la marató de 42 km de la Saldes XTrail.
Jose Antonio Pérez va guanyar la marató de 42 km de la Saldes XTrail. | Josep Maria Montaner.
Diumenge passat per aigua a la Saldes Xtrail, a estones fins i tot diluviant, fet que va obligar a l'organització neutralitzar alguns participants a la zona del Portet i desviar-los directament a Pleta Palomera. En veritat, la final masculina de la marató de 42 km, amb un desnivell positiu de 2.426 m, va ser d'infart, i en va resultar guanyador  José Antonio López, amb un temps de 04:19:01 h, seguit, a només 1 minut i 38 segons per José Manuel Torrico i Adrià Matas, que van entrar amb el mateix temps de 04:20:39 h a la meta de Saldes. Entre les dones, va guanyar Miriam Moreno (05:53:39 h) –de fet va ser l'única dona a avançar-se al tall i completar la totalitat del recorregut (per això el temps més llarg)–, Paula Huertas (5:10:01) va fer segona i, en tercera posició va entrar Maite Rivero (5:11:55)

Les inclemències del temps van obligar a neutralitzar alguns dels participants en la zona del Portet. Foto: Josep Maria Montaner.

No menys disputades i amb maltempsades van les curses de 10 i 21 km. Aquests van ser el resultats dels podis de la cursa de 10 km, que van Guanyar Joan Miras i Verònica Granda

3. Alicia Ruiz (1:35:23)

La cursa de 21 km se la van endur Ferran Alboquers i Maria Gil. El podi va restar així

Joan Miras, que va guanyar la cursa de 21 km, amb el Pedraforca al fons Foto: Josep Maria Montaner.

Cursa 21 km homes

1. Ferran Alboquers (2:27:32)
2. David Frias (2:29:20)
3. Aleix Cunillera (2:32:21)
3. Joan Morera (2:32:21)

Maria Gil va guanyar la trail de 21 km de la Saldes XTrail. Foto: Josep Maria Montaner.

Cursa 21 km dones

1. Maria Gil (3:03:47)
2. Vanessa Chirveches (3:04:36)
3. Erika Núñez (3:16:00)

La Saldes XTrail forma part de la tercera edició, l’XTrail Marathon Cup, que pretén ser el circuit de referència de les curses de muntanya a Catalunya i situar aquesta modalitat com un esport referent al país per atraure la presència de corredors d’elit i/o professionals per internacionalitzar les curses. La competició es va iniciar el 25 de març amb una prova a Borredà (Berguedà) i finalitzarà a Lles (Cerdanya) l’1 de juliol. Pau Capell és director tècnic de l’esdeveniment a través de l’empresa Privylife.

El càmera i fotògraf de NacióMuntanya, Josep Maria Montaner va seguir la cursa també alguns trams de la cursa, com podeu veure aquí sota mateix.