Vidal Aragonés: «Venturós ha deixat molt clar el compromís amb la construcció de la república»

El diputat de la CUP ha defensat el paper de l'alcaldessa de Berga en la defensa del mandat popular i ha criticat la fiscalia, també pel seu paper l'1-O | Diversos representants polítics com Francesc Dalmases (JxCAT) o Isaac Peraire (ERC) han mostrat el seu suport a Venturós a les portes dels jutjats

Pilar Màrquez Ambròs
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 22:11h
Declaracions de Vidal Aragonés a les portes dels jutjats.
Declaracions de Vidal Aragonés a les portes dels jutjats. | Pilar Màrquez Ambròs
​El diputat de la CUP, Vidal Aragonès, era una de les persones que s'ha concentrat aquest matí de dilluns a les portes dels jutjats de Manresa per mostrar el seu suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Vidal Aragonés ha exposat en declaracions als mitjans que aquest dilluns es jutjava a Venturós perquè "s'ha compromès a defensar allò que el poble planteja".

Aragonés ha recordat que "l'origen de que l'estelada onegi a l'Ajuntament de Berga el trobem a la societat civil, als moviments socials", i que és una qüestió que va acordar-se "en un ple municipal amb majoria independentista". Vidal Aragonés ha expressat que "davant el conflicte que pot suposar la repressió de l'estat espanyol o el mandat democràtic, nosaltres, la CUP, sempre fem una aposta pel mandat democràtic, i per això avui hem tingut un judici". 

En aquest sentit, Aragonès també ha criticat el paper de la fiscalia amb el cas de l'1-O. Aragonés ha dit, al respecte, que "encara esperem l'actuació del ministeri fiscal per aquella violència, i evidentment no ho han fet, no ho han fet perquè no defensen la legalitat sinó la repressió". 

Vidal Aragonés ha destacat que la intervenció final a la vista oral de Montse Venturós "ha deixat molt clar el que ve a significar el paper del ministeri fiscal, el nostre compromís en la defensa i construcció de la república, i que qui hauria d'estar assegut en un judici són aquells i aquelles que ens desposseeixen com a classe treballadora". 

Suport polític i popular a Venturós

El diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, també ha expressat a les portes del jutjat que "l'autonomia municipal és la base de la República i avui veiem un atac directe a aquesta autonomia. Tot el suport a Juli Gendrau, a l'alcaldessa Montse Venturós i als grups polítics. Els que volen criminalitzar l'acció democràtica no podran".

Així mateix, l'alcalde de Prats de Lluçanès i vicesecretari general de coordinació interna d'ERC, Isaac Peraire,  ha dit que Venturós és una persona "compromesa amb la seva ciutat i país" i creu que l'únic que ha fet és "obeir un acord de ple i, per tant, de la representació de la ciutadania". "Em sembla que és una víctima més d'aquesta persecució judicial que patim diferents agents del territori català", ha asseverat Peraire. 

Representants polítics i entitats de Berga, i d'altres punts del país, així com membres de la plataforma de suport a l'alcaldessa 'Democràcia vs Tribunals', també li han expressat el seu suport a les xarxes socials.