Sorea renova el fons de solidaritat de Berga per a veïns que no poden pagar l'aigua

L'ajuntament berguedà ha signat un conveni amb l'empresa que dobla l’import del fons anterior i arriba als 7.000 euros

Pilar Màrquez Ambròs
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:07h
L'alcaldessa de Berga,  Montse Venturós, i el gerent de concessions de Sorea, Josep Maria Montserrat han signat l'acord amb vigència d'un any.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el gerent de concessions de Sorea, Josep Maria Montserrat han signat l'acord amb vigència d'un any. | Cedida
L'Ajuntament de Berga i Sorea han signat un conveni de col·laboració per renovar el fons de solidaritat adreçat al col·lectiu de persones en risc d’exclusió social que no puguin fer front a la factura de l'aigua. Enguany, el valor del fons s'ha incrementat perquè l'anterior no es va arribar a exhaurir. En aquest sentit, la xifra del fons de solidaritat d'enguany és de 7.000 euros, mentre que en l'anterior conveni era de  3.500 euros.

L'ajuda va dirigida específicament a famílies amb greus dificultats econòmiques, amb l'objectiu de garantir-los el dret d'accés a l'aigua potable. Una vegada esgotat el fons, no s'atorgaran noves ajudes fins a la següent anualitat, si el conveni es prorroga. 

Les persones que vulguin acollir-se a l'ajut del fons de solidaritat s'hauran d'adreçar als Serveis Socials de l'Ajuntament de Berga per efectuar la sol·licitud via instància. Serveis Socials s'encarregarà de fer arribar un informe a Sorea de la persona en situació de vulnerabilitat econòmica i, si l'usuari compleix els requisits establerts, passarà a ser beneficiari del fons de manera automàtica. A causa del nombre creixent de famílies que han manifestat dificultats econòmiques per fer front a les despeses de la llar des del 2007, l'empresa ha signat fons de solidaritat amb més de 180 municipis arreu de Catalunya.

L'alcaldessa de Berga,  Montse Venturós, i el gerent de concessions de Sorea, Josep Maria Montserrat, van signar l'acord aquest dimecres, 16 de maig, amb vigència d'un any.
Arxivat a