Els fuets de la Patum 2018 reben el vistiplau de les comparses de foc

Plens i maces realitzen la tradicional prova de la pirotècnia berguedana amb bones sensacions | La durada del petard patumaire és de prop de 3 minuts

Pilar Màrquez Ambròs
18 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:58h
Un patumaire col·loca un dels nous fuets a una de les maces de la festa.
Un patumaire col·loca un dels nous fuets a una de les maces de la festa. | Ivan Genescà
Les comparses de foc de la Patum han realitzat aquest dijous al vespre la tradicional prova de fuets. Els membres de les colles de foc, essencialment de les Maces i els Plens, també amb presència de representants de la Patum Infantil, han fet una prova distesa per analitzar el material i començar a engegar motors fins a Patum. La prova va comptar amb l'assistència de la regidora de Patum, Mònica Garcia, que ha explicat que les primeres sensacions respecte els fuets són bones. 

Els patumaires consultats per NacióBerguedà també han conclòs que peten bé. Maces en mà aquest dijous s'han provat els fuets diverses vegades, també se n'han lligat tres a una tanca per comprovar-ne la durada que tindran quan es col·loquin en la mateixa posició a la cua d'un Ple. Dels fuets també se n'ha comprovat que estiguessin ben premsats i no generessin flama. Es tracta dels petards patumaire que aquest any faran servir Maces, Guites i Plens. 

Rellotge en mà els patumaires també han analitzat quant triguen a consumir-se i a esclatar els fuets d'enguany. Triguen poc més de tres minuts. En el cas de la Patum Infantil, la durada és més curta, de fins a 1 minut i 45 segons. Els fuets que fabrica Pirotècnia Igual tenen de fa temps un codi de barres per a assegurar-ne la traçabilitat, però enguany, a més, van rigorosament numerats
 
L'ajuntament va implementar el 2017 un formulari de recollida de fuets que havia de signar cada colla per poder xifrar i informar de quants petards es feien servir, però aquest any hi ha un enduriment de l'exigència estatal. El 2018 la Guàrdia Civil haurà de ser informada de quants fuets ha gastat cada colla per dia. 
 

Prova de fuets. Foto: Ivan Genescà
 

Una de les maces amb un fuet encès. Foto: Ivan Genescà

Arxivat a