Els cavalls de la Fundació Miranda inicien la transhumància fins al pla de l'Orri

L'arribada a l'alt Berguedà serà el proper 10 de juny després de nou dies de ruta amb parades a Montserrat i a Avinyó

Redacció
18 de maig del 2018
Els cavalls que es traslladaran del Garraf al Pirineu són animals recuperats de maltractaments o l’abandonament.
Els cavalls que es traslladaran del Garraf al Pirineu són animals recuperats de maltractaments o l’abandonament. | Fundació Miranda
La festa de comiat de les dues manades amb més d'una trentena de cavalls de la Fundació Miranda, que van arribar el mes de desembre al Parc del Garraf seguint el camí de transhumància de Marina, tindrà lloc aquest divendres a l'Olivella. A partir de dissabte, els cavalls tornaran cap al pla de l'Orri (la Pobla de Lillet), a l'alt Berguedà, seguint el mateix camí de transhumància que van fer servir a la vinguda. Els cavalls que es traslladaran del Pirineu al Garraf són animals recuperats de maltractaments o l'abandonament.
 
A dos quarts de 5 de la tarda, des de l'Escola de Natura de Can Grau, s'anirà a buscar les dues manades per agrupar-les i iniciar el dissabte el camí de de tornada al Pirineu, on pasturaran durant l'estiu. En aquest punt, el coordinador d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós, el director del Parc del Garraf, Santi Llacuna, i la directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, faran una valoració d'aquesta primera experiència de l'estada dels cavalls durant sis mesos en l'espai natural del Garraf.
 
La ruta de tornada al pla de l'Orri, a l'espai natural de la serra del Catllaràs, a l'alt Berguedà, durarà nou dies  seguint l'històric Camí Ramader de Marina, amb parades a Montserrat i a Avinyó per a l'aprofitament de pastures i millora del territori. L'arribada al Pla de l'Orri, seu de la Fundació Miranda serà el diumenge 10 de juny.