Bagà recrea la vida a les trinxeres durant la batalla de l'Ebre

L'ajuntament i el grup "Ejército del Ebro" preparen un cap de setmana d'activitats dedicades a la memòria històrica, dins del cicle "Parlant amb la guerra"

Pilar Màrquez Ambròs
17 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:41h
Recreació històrica de grup 'Ejército del Ebro'.
Recreació històrica de grup 'Ejército del Ebro'. | Ejército del Ebro
El grup de recreació història "Ejército del Ebro" oferirà dissabte, a les 9 del vespre, una de les seves accions a la plaça Catalunya de Bagà. Es tracta d'un grup d'amics aficionats a la recreació i a la història de la Guerra Civil Espanya que recreen amb material i atrezzo de l'època elements i accions de l'Exèrcit Popular de la República, però que també interpreten el paper d'altres unitats i milícies combatents durant la Revolució i la Guerra Civil. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Bagà, Lluís Casas, explica que l'activitat es portarà a terme en el marc del cicle de xerrades i activitats 'Parlant amb la guerra' que organitza el consistori i a través del qual els darrers mesos s'han portat a terme diverses xerrades i activitats. S'hi recrearà una trinxera i un hospital militar. "Representaran la vida a la trinxera durant la guerra civil, i portaran un camió de l'època que també l'exposaran allà, amb vestimenta militar i armes de la guerra civil", ha detallat Casas. 

La programació de dissabte començarà, però, abans de la representació. Ho farà a les 8 del vespre al Casal de la Vila amb el recital poètic "Poetes amb aigua i Poetes sense aigua", on diverses persones de Bagà llegiran poemes d'autors locals i comarcals, alguns dels quals ja desapareguts. Es recitaran poemes sobre la guerra, però també sobre d'altres temàtiques. Més tard, els membres del grup "Ejército del Ebro" realitzaran la recreació militar i, en acabar, es farà un sopar popular. 

A més, diumenge 20 de maig, la plaça Catalunya acollirà durant tot el matí una exposició d'un hospital i material militar, també a càrrec del grup de recreació històrica. Casas explica així que és possible que durant el matí també es facin també petites recreacions militars. El cicle "Parlant amb la guerra" es planteja com un exercici "de memòria històrica" i record cap a les víctimes de la guerra civil. Totes les activitats són gratuïtes. 
Arxivat a