Balcons engalanats i la tradicional dansa de Falgars, a la Festa de la Cinquagesma de la Pobla

La celebració tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 de maig i presenta també diverses activitats musicals i una proposta d'animació infantil

Pilar Màrquez Ambròs
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:58h
Imatge de la dansa de Falgars, corresponent al programa de la Festa de la Cinquagesma.
Imatge de la dansa de Falgars, corresponent al programa de la Festa de la Cinquagesma. | Ajuntament de la Pobla de Lillet
La Pobla de Lillet està a punt de tornar a viure una de les cites més tradicionals del calendari de festes de la comarca: la Festa Major de Cinquagesma, que enguany se celebra dissabte 19, diumenge 20 i dilluns 21 de maig. L'element més popular d'aquesta festivitat és la pujada amb cercavila al Santuari de Falgars, dilluns a partir de les 10 del matí, i la tradicional dansa de Falgars que, juntament amb les corrandes i sardanes, tancarà la celebració del poble. 

Enguany, es repeteix una de les novetats de l'any passat: El concurs d'engalanar balcons i finestres que organitza l'Associació La Brama. El premi del certament, que han anomenat la Balconada Engalanada, s'entregarà justament el dilluns 21 durant la Dansa de Falgars. 

La festa començarà dissabte amb el Gran Festival de Màgia Infantil, a dos quarts de 5 de la tarda al Saló La Flor. A les 11 de la nit, al mateix local, les activitats continuaran amb l'actuació de Fèlix Brunet i el Remember Music Show. La nit la tancarà un punxadiscos, dj Liria's. 

Diumenge a dos quarts d'1 del migdia serà el torn de la ballada de sardanes a la plaça de l'Ajuntament amb la Cobla Pirineu. I a la tarda, concert, berenar i ball de gala amb l'Orquestra Montecarlo. La Festa Major acabarà dilluns amb una cercavila a les 10 del matí del Santuari de Falgars, missa a les 12 del migdia amb cantada de goigs a la Mare de Déu, i el tradicional llevant de taula a la 1 de la tarda. Per acabar, a les 5 en punt de la tarda es ballarà la Dansa de Falgars i, a continuació, les corrandes i les sardanes que suposaran el punt final a tres dies de celebració. 

Consulta el programa d'actes. 
 
Arxivat a