La 8a Jornada d'Atenció Primària al Món Rural tractarà a Berga sobre les TIC aplicades a la salut

El director de la Fundació TICSalut Social i de la càtedra TIC i Salut de la Universitat de Vic–UCC, Francesc Garcia Cuyàs, inaugurarà divendres aquesta edició amb una conferència sobre transformació digital

Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat el 17 de maig a les 23:12h
El tema central de la jornada serà les tecnologies de la informació (TIC) i com s’apliquen en el món sanitari a l’àmbit rural.
El tema central de la jornada serà les tecnologies de la informació (TIC) i com s’apliquen en el món sanitari a l’àmbit rural. | TicCatSalut
El Col·legi de Metges de Barcelona, amb el suport de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central i l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, organitzen la vuitena edició de la Jornada d'Atenció Primària al Món Rural de Berga. L'acte tindrà lloc el proper divendres 18 de maig al matí, al Pavelló de Suècia de Berga, amb el títol "Tecnologies i món rural. TIC's de salut". Es procedirà al lliurament de la documentació a dos quarts de 9 del matí i, seguidament, s'inaugurarà la jornada amb la presència de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, la gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Marta Chandre, la gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l'Institut Català de la Salut (ICS), Anna Arran, i el president del comité organitzador, Agustí Ferrer. 

El director de la Fundació TICSalut Social i de la càtedra TIC i Salut de la Universitat de Vic–UCC, Francesc Garcia Cuyàs, inaugurarà la jornada amb la conferència "La transformació digital en els processos d'atenció a la persona en el món rural".
 
Seguidament, es donarà pas a les dues taules de la jornada. La primera serà moderada per la metgessa de família, Conxita Medina, i tractarà sobre les tecnologies que actualment s'utilitzen a l'àmbit de l'Atenció Primària. La taula comptarà amb experiències de professionals de la medicina i de la infermeria, i també dels pacients des de la seva perspectiva d'usuaris.
 
A la segona taula, moderada pel metge de família, Joan Pujol, es presentaran aplicacions directes de les tecnologies de la informació (TIC) en patologies de la salut i s'exposaran els projectes que diferents serveis del territori estan duent a la pràctica.
 
Com a cloenda de l'acte, Mireia Sans, presidenta de la Secció Col·legial de Metges e-Salut, oferirà la conferència "El paper del metge a la xarxa. La identitat digital i els aspectes deontològics". La programació es pot consultar al web de la jornada.