Alcaldes i regidors del Berguedà es formen per autoprotegir-se dels incendis

El conseller comarcal de Medi Natural i d’Emergències, Pere Farré, ha presentat la formació "Si arriba el foc, estàs preparat?"

Redacció
16 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:16h

Imatge d'un incendi forestal. Foto: Josep Maria Montaner


El conseller comarcal de Medi Natural i d’Emergències, Pere Farré, ha presentat la formació "Si arriba el foc, estàs preparat?". La trobada s'ha fet al Consell Comarcal del Berguedà, dimarts 15 de maig. Ha comptat amb una vintena de representants dels ajuntaments del Berguedà.
 
Sota el lema "Si arriba el foc, estàs preparat", la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona impulsen una campanya amb l'objectiu que ciutadania i ajuntaments prenguin consciència d'aquest risc i coneguin les mesures d'autoprotecció que es poden dur a terme per minimitzar al màxim els seus efectes. En concret, es fomenta la realització dels corresponents plànols de delimitació de les edificacions, instal·lacions i nuclis de població exposats i la realització del manteniment de les preceptives franges de protecció per poder afrontar els incendis forestals i reduir-ne el risc. Disposar d'aquestes franges és la millor mesura contra els incendis forestals per tal d'evitar tant danys personals com materials en les edificacions.
 
Han presentat la campanya el director territorial del DARP a la Catalunya Central, Ramon Lletjós, i el cap de l'àrea bàsica del Berguedà dels Agents Rurals, Jordi Izquierdo. A continuació, el cap regional dels Agents rurals, Jaume Torralba, ha parlat sobre l'eficàcia de les franges.