Un casserrenc guanya el campionat de Catalunya de Catan, el joc de taula de moda al món

El campió és Jordi Baraut de 33 anys, que és Bombers de professió

Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat el 16 de maig a les 23:13h
Jordi Baraut (esquerra) guanyador del campionat de Catalunya de Catan amb Enric Brufau director de la fira de Granollers.
Jordi Baraut (esquerra) guanyador del campionat de Catalunya de Catan amb Enric Brufau director de la fira de Granollers. | Cedida
Jordi Baraut, del municipi de Casserres, és el Campió de Catalunya de Catan: un joc de taula que ara mateix està de moda a tot el món, i del qual ja se n'han venut més de 25 milions d'exemplars. El campionat s'ha celebrat el dissabte 12 de maig, dins el marc de la Fira de l'Ascensió de Granollers amb un total de 60 participants. Jordi Baraut es va endur el joc de taula Majestic  i també un viatge i plaça al Campionat Mundial de Catan que se celebrarà el 24 i 25 de novembre a Koln (Alemanya) amb totes les despeses pagades.

Baraut és bomber i té 33 anys. A la final hi van participar 60 jugadors. Les comarques amb més participants van ser el Barcelonès, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat. El Campionat ha estat organitzat per Devir, empresa especialitzada en jocs de taula amb seu a Barcelona i també és l'empresa del Catan a l’Estat espanyol. El torneig ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Ayudar Jugando.
 
L'objectiu del joc de taula és conquerir i colonitzar l'illa de Catan, formada figuradament per 19 hexàgons de terreny rodejats pel mar. Cada jugador comença la partida amb dos poblats i dues carreteres. S'ha d'anar construint i arribar a convertir els poblats en ciutats, expandir-se. Però per a construir, es necessita comerciar amb matèries primeres: blat, fang, pedra, fusta, ovelles. Cada partida és completament diferent de l'anterior, ja que el tauler es crea de nou cada vegada i mai és igual a l'anterior. 
 
Creat per Klaus Teuber, el mateix any de la seva publicació, el 1995, va guanyar el premi Spiel des Jahres (Joc de l’any a Alemanya) i altres premis molt importants. Actualment, Catan es ven a més de 40 països, i es juga en més de 30 idiomes diferents (inclosos castellà, euskera i català). De Catan ja se n’han venut més de 25 milions d'unitats a tot el món, incloent-hi expansions, extensions i versions electròniques.

Mark Zuckerberg de Facebook i Red Hoffman de Linkedin són seguidors del joc

Catan ha inspirat també un disc de música medieval. I està a punt de convertir-se en una pel·lícula. L'il·lustra creador de Facebook, Mark Zuckerberg, s’ha confessat seguidor de Catan i Eric Hofmann, cofundador de Linkedin, també.
 

Foto genèrica Campionat Catan Catalunya a la Fira de l'Ascensió de Granollers.