Grup Horitzó estrena «la botiga de la Manela», un projecte per visibilitzar la tasca de l'entitat

Es tracta de la consecució de dues idees en les que havia treballat la desapareguda directora, tant pel que fa l'obertura de l'establiment com per la restauració de mobles

Pilar Màrquez Ambròs
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:09h
Obertura del nou establiment de Grup Horitzó, 'la Botiga de la Manela'.
Obertura del nou establiment de Grup Horitzó, 'la Botiga de la Manela'. | Pilar Màrquez Ambròs
Sens dubte va ser una jornada de moltes emocions per a les persones que dia rere dia fan possible que Grup Horitzó del Berguedà vagi endavant. L'entitat, que treballa per a la integració laboral de persones amb problemes de salut mental o risc d'exclusió social, va fer realitat diumenge un dels projectes amb què somiava la seva directora Manela Quesada, que va morir al març: Una botiga per vendre i mostrar al màxim públic possible els productes que realitzen els usuaris de Grup Horitzó. L'obertura oficial no serà fins al dia 18, però coincidint amb la sortida del Tabal, els responsables de l'entitat van oferir una jornada de portes obertes, que va acabar sent una inauguració de gala. 

L'espai es diu "La Botiga de la Manela" i està ubicat al número 4 de la plaça de Sant Pere. L'establiment es complementarà a partir d'ara amb la botiga que l'entitat ja té a la plaça d'Europa, i els articles que hi tenen més protagonisme són els de Patum, tenint en compte que la plaça de Sant Pere n'és el lloc natural. La directora Eva Sànchez ha explicat a NacióBerguedà que aquesta botiga ha de ser "una finestra oberta" a la tasca que fa el Grup Horitzó del Berguedà des de fa més de 35 anys, a més de ser també la culminació d'un projecte en què Quesada havia treballat molt els darrers mesos. "Volem mostrar la feina que fan aquelles persones que treballen amb nosaltres o que hi col·laboren, i que ens ajuden també a obtenir recursos per continuar endavant contra l'estigma en salut mental", ha afegit. 

Els productes que s'hi poden trobar són figuretes, imants i bijuteria de Patum, entre d'altres. Si bé la directora de Grup Horitzó ha subratllat també que disposen no fa gaire "d'una màquina de tall i gravat làser" que permet treballar la fusta i el metacrilat, entre d'altres, i els possibilita crear així petits records i gravats amb un major detall que poden ser de temes molt diversos i que podran fer a partir d'ara per encàrrec. 

"La botiga és el resultat de dos somnis de la Manela, un és la botiga en si i l'altra és la de donar una nova vida a tot el mobiliari antic que ens arriba de donacions", ha destacat Eva Sànchez. Els membres de Grup Horitzó del Berguedà portaven diumenge a la roba unes xapes amb una emoticona somrient i amb les paraules "Per a tu, Manela", un record a Quesada que havien estrenat ja durant la novena Fira d'Entitats Socials i de cooperació de dissabte
 

Exterior de la nova botiga de Grup Horitzó, diumenge. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a