Consulta els recorreguts dels passacarrers de Patum

L'itinerari i el mapa de les Passades de dimecres i dissabte

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 15 de maig de 2018 a les 09:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Salt de Maces al Passacarrers de dissabte Foto: Aida Morales


Falten només quinze dies. Quan toquin les 12 del migdia del pròxim dimecres 30 de maig, Berga viurà el tret de sortida de la Patum 2018. La plaça de Sant Pere s'omplirà per veure sortir el Tabal i els quatre Gegants, al so de la Banda de l'Escola de Música de la ciutat. Però la disbauxa arribarà al vespre. A partir de les 8 començarà el passacarrers amb Maces, Guites, Tabal i els Gegants Vells, acompanyats per la Cobla Pirineu.


A partir d'aquí, s'anirà resseguint un recorregut que passarà pel carrer de Pinsania, Pietat, carrer Buxadé (Vetlladores), Balmes, plaça Viladomat, passeig de la Indústria, plaça de Sant Pere, plaça de Maragall, plaça Baylina, Ronda de Queralt, Mossèn Huch, plaça de les Fonts, plaça de la Creu, plaça dels Països Catalans, carrer del Roser, Gran Via, plaça de Sant Joan i de Sant Pere. En total, 21 salts i dos Tirabols, que es faran davant dels domicilis de les autoritats locals. 

De cara a dissabte 2 juny, els 16 salts i dos Tirabols es faran a les places de la població i en honor als administradors. La passada començarà a dos quarts de 8 del vespre. Hi haurà un salt a la plaça de Sant Pere, un al carrer de Buxadé i les comparses participants s'enfilaran fins a la plaça de Santa Magdalena. Se seguirà fins a l'Hospital, la plaça Viladomat, la plaça Doctor Saló, la plaça Maragall, la placeta Ciutat, la placeta de Sant Ramon, la plaça del Forn, la plaça de Sant Francesc, el carrer Ciutat, la plaça de la Creu, la plaça de les Fonts, la plaça de Sant Joan, i la plaça de Sant Pere on es finalitzarà amb Tirabols. 

El Patronat de la Patum va acordar el 2016 establir un recorregut fix per a les passades o passacarrers. Però sí que hi ha petits detalls diferents: En el passacarrers de dimecres d'enguany, a diferència del de 2017 que s'enfilava fins a la Torre de les Hores, es torna a la plaça de Sant Pere per dedicar un salt al Grup Horitzó, en el salt que correspon al regidor Eloi Escútia. El regidor Antoni Biarnés del PDECat ha escollit una ubicació diferent pel seu salt (que l'any passat va fer-se la plaça Doctor Saló): davant de l'Escola Municipal de Música, a la plaça Baylina, número 15. Finalment, el regidor Ivan Sànchez dedica aquest 2018 el salt al Club Esquí Berguedà, a la plaça de la Creu. 
 

Recorregut del passacarrers de dimecres de Patum. Foto: Ajuntament de Berga


Dissabte, els salts d'enguany en honor als administradors seran al carrer Buxadé, número 6, a la plaça Maragall número 4, al carrer Ciutat número 16 i a la plaça de la Creu, número 3. En aquest cas, segons ha explicat la regidora de Patum, Mònica Garcia, quan el recorregut arribi a la plaça de la Creu, i per no fer girar sobre els seus seus peus els milers de persones que acompanyen les comparses, es farà passar maces, guites i gegants per la plaça dels Països Catalans, per tal de tornar a fer un salt a la plaça de Creu i enfilar fins a la plaça de les Fonts per iniciar l'últim tram de la passada.
 

Recorregut del passacarrers de dissabte de Patum. Foto: Ajuntament de BergaConsulta aquí el programa desplegable de la Patum 2018.


 

 

Participació