L'Associació Comarcal d'Empresaris premiarà el talent empresarial

El sector recupera uns guardons que va deixar d'entregar l'any 2008 i ho fa amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà

Pilar Màrquez Ambròs
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:24h
El president de l'ACEB, Josep Fígols, i el president comarcal David Font, aquest dilluns al migdia.
El president de l'ACEB, Josep Fígols, i el president comarcal David Font, aquest dilluns al migdia. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), juntament amb la delegació berguedana de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, Berga Comercial i el Consell Comarcal del Berguedà, recuperaran enguany, i després d'una llarga pausa de 10 anys, els Premis Berguedà Empresarial. Es tracta d'un guardó que "posa en valor el teixit empresarial de la comarca" i que ha de servir també "com a punt de trobada dels professionals del sector", ha valorat el president de l'ACEB, Josep Fígols. Fígols ha animat als empresaris berguedans a presentar-se a aquests premis que reconeixeran el treball i esforç. 

L'última edició d'aquests premis es va celebrar l'any 2008. Ara se'n vol recuperar l'esperit amb una convocatòria que seria bianual. De manera que l'edició dels premis esdevindrà cada cop un punt de trobada i coneixement entre el món econòmic, empresarial, comercial i de serveis del Berguedà. El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha ressaltat que la situació econòmica de la comarca "ha millorat" en els últims temps i ha animat als empresaris a "contagiar-nos d'aquest esperit". Font també ha destacat que els premis són itinerants i que l'acte d'entrega es farà cada vegada en un lloc diferent del Berguedà, vinculant-se sempre amb indrets lligats al patrimoni de la comarca. 

L'acte de lliurament, que es farà el 29 de juny a l'antic teatre de la colònia minera de Sant Corneli de Cercs, consistirà en un sopar amb persones vinculades al món empresarial, comercial i de serveis del Berguedà i de comarques veïnes, així com també institucions i entitats municipals i del territori. 

Convocatòria bianual

Cada dos anys s'obrirà el període de presentació de candidatures per optar a set reconeixements diferents: El premi a la responsabilitat social empresarial, el premi al comerç i serveis, el premi al turisme, el premi a l'expansió i internacionalització, el premi a la innovació, el reconeixement a la trajectòria empresarial i una menció especial.  Cada un dels guardons tindrà una empresa o bé persona guardonada. Les opcions per optar als premis són presentar-se de manera individual o bé a través d’alguna entitat de la comarca.

Uns guardons que daten de 1990

Els guardons es van crear l'any 1990, a iniciativa del Patronat pel Foment Empresarial del Berguedà, i es recuperen de nou enguany després de deu anys d’inactivitat, amb la finalitat de distingir aquelles iniciatives empresarials, comercials i de serveis que hagin destacat durant l’any anterior i alhora estimular la millora de la competitivitat i la qualitat a les empreses de la nostra comarca. Poden optar als guardons tots aquells empresaris i empresàries, empreses, establiments comercials i de serveis de la comarca que durant l’exercici del 2017 hagin destacat algunes de les categories en les quals s'entrega reconeixement. El període de presentació de candidatures s’obre el dia 14 de maig de 2018 i finalitza el dia 30 de maig de 2018 (ambdós inclosos).
 
Les candidatures es poden presentar mitjançant un qüestionari disponible en format electrònic a la pàgina web de l'ACEB, durant el període de presentació que estableix la convocatòria. Per optar als guardons cal portar la candidatura a la secretaria de l’ACEB, o bé enviar-la per correu electrònic. 

Juntament amb la candidatura pot adjuntar-se qualsevol altra documentació que es consideri rellevant amb vista a les avaluacions, i tan sols es faran públics els noms de les empreses, comerços, serveis, empresaris i empresàries o institucions que hagin estat guardonats. En canvi, la llista de candidatures no guardonades quedarà en secret.
 
Jurat
 
El jurat dels guardons estarà format per la Comissió de Treball dels Premis, composta per membres de la Junta Directiva de l’Associació comarcal d’empresaris del Berguedà, de la Cambra de Comerç de Barcelona – Delegació del Berguedà, de Berga Comercial i dos representants del Consell Comarcal del Berguedà. "Tots ells i elles tenen coneixement del teixit empresarial del territori i capacitat tècnica per valorar els aspectes de les categories establertes", ha dit Fígols. Cap dels membres del Jurat estarà implicat en cap de les candidatures presentades i el veredicte del jurat serà inapel·lable.