Josep Maria Isanta, Joan Pey i Jordi Cuixart, els tres rostres reconeixibles del cartell de la Patum

La seva autora Mar Guixé explica que al dibuix "hi ha moltes petites històries, perquè tothom les vagi trobant" | L'obra guanyadora del certamen ho ha estat amb 494 vots, és a dir, un 37% del total de vots emesos

Pilar Màrquez Ambròs
13 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:14h
La regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa Montse Venturós, en el moment de mostrar els cartells guanyadors.
La regidora de Patum, Mònica Garcia, i l'alcaldessa Montse Venturós, en el moment de mostrar els cartells guanyadors. | Pilar Màrquez Ambròs
"Una banya de bou i encara més coses" de Mar Guixé Anglès és ja el cartell anunciador de la Patum 2018. En el cartell es distingeixen diversos elements propis de la Patum, com les Guites, els Plens o els Gegants, i s'hi dibuixen diverses persones anònimes gaudint de la festa. Si bé hi ha tres rostres que resulten reconeixibles. Són els de Josep Maria Isanta, el jove assassinat durant la Patum de 2005; Joan Pey, un noi de Berga que va morir l'any 2013 en un accident de trànsit a Biosca (La Segarra); i Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural que fa prop de 7 mesos que es troba empresonat a Soto del Real (Madrid). L'autora del cartell, Mar Guixé, ha explicat a NacióBerguedà que "de totes les cares que hi ha, que no les he comptat però en són moltes, n'hi ha tres que segur que no hi podran ser, que no podran ser a Patum. Es tracta de dos amics i coneguts que ens falten i d'en Jordi Cuixart que el tenim tancat, però que esperem que l'any que ve pugui venir a saltar aquesta Patum". 

Guixé s'ha mostrat "molt contenta" en saber que el seu cartell de Patum havia estat el més votat d'enguany. "Com a il·lustradora, com a dibuixant i com a berguedana és un orgull que el 44è concurs de cartells de la Patum l'hagi guanyat jo, em sento molt feliç i súper realitzada", ha explicat Mar Guixé. Guixé va estudiar Belles Arts i es va especialitzar en Dibuix. Actualment treballa com a il·lustradora i dissenyadora. 

Guixé també ha detallat que, en la imatge del cartell, s'hi reflecteixen "moltes petites cosetes que van passant". Així, destaca que "hi veus també la bamba del que l'ha perdut; algú que ha agafat un fuet del terra; les noies de la colla amb les trenes que tenen por de la guita i s'espanten, però n'hi ha una que li agrada; una càmera de TV3; un que porta la barreja a la bota; o el gall del Quim del Gall. Hi ha moltes petites històries perquè tothom les vagi trobant i les vegi". 
 
L'obra guanyadora del certamen ho ha estat amb 494 vots, és a dir, un 37% del total de vots emesos. El cartell titulat "Emocions" de Daniel Albert Ortega Caro ha estat la segona opció amb 439 vots (32,9%), fet que el converteix en l'accèssit del concurs. La tercera obra en nombre de vots ha estat "Des de dins" d'Eric Calderer Trujillo (208), seguida de "Patública" de Jordi Plana Pey (106) i "Llibertat" de Lluís Canals Lladó (87). 
 
Pel que fa a la categoria infantil, Anna Huesca Fernández de l'Escola Santa Eulàlia de Berga ha estat la guanyadora de la 29a edició del Concurs de Dibuix Infantil de la Patum amb l'obra titulada ‘La Guita encesa’. Aquest cartell va sumar 449 vots durant el període de votació en què hi van prendre part 1.309 persones. 
 

Cartell de la Patum 2018. Foto: Mar Guixé

 

Cartell de la Patum Infantil 2018. Foto: Anna Huesca

Arxivat a