433 alumnes omplen a Berga el mercat de cooperatives escolars més gran de Catalunya

El bon temps ha acompanyat i els joves emprenedors i docents han pogut mostrar a la ciutadania el treball fet en una vintena de centres educatius de la comarca

Pilar Màrquez Ambròs
12 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:45h
Mercat de Cooperatives Escolars, aquest matí.
Mercat de Cooperatives Escolars, aquest matí. | ADBerguedà
La 8a edició del Mercat de Cooperatives Escolars ha acollit aquest dissabte a Berga un total de 433 alumnes de 20 centres del Berguedà, sent una vegada més el mercat més gran de cooperatives escolars que es fa a Catalunya. El bon temps ha acompanyat i alumnes i docents han pogut mostrar a la ciutadania els diferents projectes en què han treballat els últims mesos les més de 24 cooperatives participants. 

El president del Consell Comarcal, David Font, que ha donat la benvinguda a alumnes i docents a la plaça Cim d'Estela, ha destacat aquest matí la importància de l'aprenentatge al respecte de cooperar. "Vosaltres que sou els joves i que sou el futur del Berguedà, si coopereu segurament el món serà vostre", ha afirmat davant de joves i infants. Els alumnes que ha entrevistat NacióBerguedà aquesta setmana explicaven precisament que el projecte els ha permès treballar valors i competències com el treball en equip, la iniciativa en la presa de decisions i l'esforç necessari per l'emprenedoria. El mercat suposa la culminació d'aquest treball. Cada cooperativa d'alumnes ha disposat aquest dissabte d'una parada on poder exposar i vendre els seus productes. L'objectiu és difondre la cultura emprenedora entre els infants i joves per tal de facilitar-los que adquireixin capacitats emprenedores des de petits. 

La valoració que en feia aquest matí l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, així com la que feien docents i d'altres institucions implicades com l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, era molt positiva. 
 
Amb 8 anys del Mercat de Cooperatives s'ha passat de 3 centres educatius i 75 alumnes en la primera edició del 2010, a fins a 20 centres educatius i més de 400 alumnes en l'edició d'enguany. Aquesta participació implica ja la participació de dues terceres parts dels centres educatius de la comarca.