La web de l'Ajuntament de Berga rep un segell que reconeix transparència i la qualitat

El consistori berguedà compleix el 90% dels indicadors de bones pràctiques que estableix la UAB | Un total de 66 consistoris més també han estat guardonats

Redacció
23 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:13h
576_1419329510Sin_ttulo-1
576_1419329510Sin_ttulo-1

L'alcalde de Berga, Juli Gendrau, recollint el segell Infoparticipa Foto: Ajuntament de Berga


La Generalitat de Catalunya i el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han entregat a l'Ajuntament de Berga i a 66 consistoris més, diversos segells Infoparticipa, que reconeixen la tasca d'aquests ajuntaments per difondre la comunicació pública local a través de les seves pàgines web. En el cas berguedà, s'ha calculat que el consistori de la capital compleix el 90% dels indicators, una puntuació que el fa meritori del segell pel que fa a transparència i qualitat. 

L'acte d'entrega de guardons s'ha realitzat al Palau de Pedralbes de Barcelona aquest dilluns al vespre, amb la participació de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, així com d'alcaldes i alcaldesses de les 67 ciutats acreditades. Aquest any, a més, també s'han entregat reconeixements a nou ajuntaments més, sigui perquè han passat d'un suspens a un aprovat superior al 60% de forma excepcional, o perquè compten amb la puntuació requerida per optar al segell però els falta complir un o dos indicadors preferents.

De fet, el segell Infoparticipa s'aconsegueix a partir de 41 indicadors que responen a quatre preguntes bàsiques a les quals els ciutadans i ciutadanes han de tenir resposta. La primera interroga sobre qui són els representants polítics. La segons pregunta com gestionen els recursos col·lectius. La següent versa sobre la informació que proporcionen en el camp de la gestió, i la darrera pregunta sobre quines eines ofereixen aquests representants polítics per a la participació. A partir d'aquestes preguntes, cada ajuntament aconsegueix una puntuació que es plasma al Mapa Infoparticipa de Catalunya, un suport que es realitza des del 2012 i compta amb l'ajuda d'un projecte R+D+I del Ministeri d'Economia i Competitivitat.
Arxivat a