Un total de 197 persones s'inscriuen al sorteig de places al balcó de la Patum

L'Ajuntament de Berga ha sortejat 50 places amb acompanyant pel tercer i quart salt de dijous i diumenge | Tot i l'interès que va generar l'any passat el sorteig per fer de Ple, aquest 2018 només hi han optat 56 persones

Pilar Màrquez Ambròs
11 de maig del 2018
Actualitzat el 12 de maig a les 12:21h
Sorteig de places pel balcó de l'ajuntament i per fer de Ple per Patum.
Sorteig de places pel balcó de l'ajuntament i per fer de Ple per Patum. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha repartit aquest divendres el centenar de llocs del balcó de l'ajuntament que havia posat a disposició del públic per al tercer i quart salt de dijous i diumenge de Patum. En total, es tractaven de 25 places amb acompanyant per dijous i 25 més també amb acompanyant per diumenge a la nit, i hi han optat 197 persones. La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha valorat l'interès que ha generat entre la ciutadania la possibilitat d'accedir per primera vegada al balcó sense que en depengués haver estat convidat abans per la corporació amb un criteri que era més o menys subjectiu. Segons Garcia, "la participació ha estat molt alta". La regidora ha apuntat que la gent va fer fins i tot cua per inscriure's per al sorteig als baixos de l'ajuntament.

"Ens ha agradat molt aquesta reacció, no ens esperàvem que hi hagués tantes peticions", ha dit Garcia."En general, en el procés d'inscripció per als sortejos de Patum, hi va haver algun problema tècnic que en dos casos no van poder-se resoldre", ha apuntat també Mònica Garcia. "Lamentem que en aquests casos no es pogués  fer la inscripció telemàticament", ha dit la regidora.

La corporació també sortejava aquesta tarda 14 places amb acompanyant per al balcó del consistori durant el tercer i quart salt de la Patum infantil completa de divendres, pensades per a menors de 3 a 14 anys, per les quals s'han sumat 21 inscrits.

"El sorteig de places pel balcó dels diferents dies ha tingut una molt bona acollida i creiem que la valoració que n'hem de fer de cara a repetir l'experiència els propers anys és molt positiva", ha considerat Mònica Garcia. Així mateix, ha explicat que de cara l'any que ve no es plantegen novetats, si bé "s'avaluarà com ha funcionat aquesta Patum per establir el reglament de forma oficial l'any vinent, aquest 2018 el que hem utilitzat no és un reglament sinó que és un protocol, però de cara la propera Patum hi haurà aquest reglament", ha matisat Garcia. "Serà un reglament que s'ha debatut i parlat amb l'oposició, i per tant no ens satisfà plenament, però pensem que ha de servir perquè a partir d'ara el balcó no s'ocupi de forma completament subjectiva, sinó que hi hagi unes bases objectivables per poder accedir-hi", ha ressaltat Mònica Garcia. 

Garcia ha recordat que, a banda, es facilitarà l'accés al balcó a un total de 250 persones més per a la sortida i arribada dels passacarrers de dimecres al migdia i la nit, i de dissabte a la nit, si bé aquestes seran per ordre d'arribada a la porta de l'ajuntament (es farà entrega d'un tiquet a l'entrada del consistori) i no a través de sorteig. 

Menys requesta per fer de Ple

També s'han repartit per sorteig un total de 48 salts de Plens. Justament el sorteig per saltar els Plens ha tingut molta menys requesta. S'hi han inscrit només 56 persones.

L'any 2017 l'ajuntament va assumir la gestió de la comparsa dels Plens per la polèmica sobre els tres membres expulsats i acusats de "traïció i sedició" i va rifar 152 salts. Enguany n'eren menys, un 12% del total i només per a persones que no haguessin fer mai de Ple. En aquest sentit, Garcia ha destacat que ha estat potser aquest factor el que ha fet que hi hagués menys gent que hi optés. "Hi ha hagut menys peticions perquè només se sortejava a persones que no haguessin saltat mai de Ple, aquest factor ha fet que baixessin les peticions", ha dit Garcia. "Ens plantejarem veure com podem fer-ho per d'altres anys, la comparsa dels Plens està sempre pensant com anar millorant en participació i aquest any hem tingut diverses reunions en aquest sentit", ha posat en valor Mònica Garcia. 

Ambient distès 

L'ambient d'enguany per al sorteig a la sala de sessions de l'ajuntament ha estat extraordinàriament distès. L'hora d'inici de l'acte ha estat a les 6 de la tarda, sota la mirada d'alguns (pocs) patumaires que havien concursat, i amb la mà innocent de l'alcaldessa Montse Venturós, la regidora Mònica Garcia, el regidor d'ERC, a l'oposició, Jordi Pujals, i el del PDECat, Jordi Travé. Hi han hagut somriures, bromes i alguna dificultat. El repartiment s'ha fet a partir de set sorteigs, començant pels quatre corresponents als Plens, un per cada salt que hi ha durant el Corpus. I a continuació, amb tres sortejos més: un pel balcó de dijous, pel balcó de diumenge i per la Patum Infantil. 

Els números premiats per al balcó han estat:

- El 4.969 i els 24 números següents per pujar al balcó el tercer i quart salt de dijous.
- El 3.823 i els 24 números següents per pujar al balcó el tercer i quart salt de diumenge.
- El 4.437 i els 13 números següents per al tercer i quart salt de la tarda de Patum Infantil.

Així mateix, els afortunats dels Plens són:

- El 4.450 i els 11 números següents per al primer salt de dijous.
- El 4.097 i els 11 números següents per al segon salt de dijous.
- El 4.109 i els 11 números següents per al primer salt de diumenge.
- El 4.960 i els 11 números següents per al segon salt de diumenge. 

L'Ajuntament de Berga trucarà en les properes hores als afortunats per informar-los que han guanyat un lloc al balcó o bé per fer de Ple. 

Consulta aquí tots els números afortunats.

Cal tenir en compte que l'assignació de les places sortejades s'ha fet mitjançant l'extracció d'un número de quatre xifres comprès entre el primer i l'últim nombre de registre de les instàncies presentades per sol·licitar un lloc al balcó o un salt de Plens. El número de registre de les instàncies no és correlatiu, ja que durant el termini d'inscripció també s'han presentat sol·licituds amb altres motivacions diferents a les dels sortejos de la Patum. 
Arxivat a