1 de 10
aprenentatge

El Consell Comarcal s'alia amb l'EOI per oferir 17 beques d'estudi d'anglès a l'estiu

Els alumnes podran complementar un curs d'anglès de l'escola oficial amb un camp de camp a l'estranger gràcies a un ajut econòmic de l'ens berguedà

El Consell potencia l’aprenentatge efectiu d’idiomes mitjançant ajuts econòmics. | Pilar Màrquez Ambròs
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 11 de maig de 2018 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà s'ha aliat amb l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) del Berguedà per oferir 17 beques d'estudi de l'anglès a l'estiu. Així, segons han explicat aquest divendres el conseller comarcal d'Ensenyament, Llorenç Altozano, i el secretari de l’Escola Oficial d’Idiomes del Berguedà (EOI), Agustí Serrano, aquest 2018 tindrà lloc la primera edició del programa "Estiu d'Idiomes", que consisteix en acompanyar un curs intensiu de llengua anglesa d'un camp de treball en un altre país d'Europa. L'ajuda que donarà el consell comarcal a cada alumne serà d'un màxim de 500 euros i cobrirà la quota de participació a un camp de treball del Servei Civil Internacional, l'assegurança, els àpats i l'allotjament de l'estada, així com el desplaçament fins al lloc de destí. 

El programa del Consell està pensat per a joves d'entre 18 i 31 anys i la inscripció pot fer-se fins el 28 de maig. Un cop atorgat l’ajut, l’alumne s’haurà de matricular al curs intensiu d'anglès a l’EOI Berguedà, que costa 158,80 euros i que sí que anirà a càrrec de la persona que el vulgui cursar. Serrano ha explicat que "es tracta d'un curs en modalitat intensiva que es farà del 2 al 13 de juliol, que vol ser molt pràctic i dinàmic". El nivell mínim per apuntar-se al programa, que inclou l'estada al camp de treball de la qual es fa càrrec el consell comarcal, és el bàsic: un A1 d'anglès. El curs està pensat per a què l'alumnat que el cursi en pugui sortir amb un nivell intermig d'anglès.  


La varietat de camps de voluntariat és àmplia i es poden consultar al web de Servei Civil Internacional. "La nostra idea és que el curs d'anglès d'estiu no s'hagi de quedar només en l'aula, sinó que els nois i noies puguin sortir fora a practicar-lo", ha explicat també la tècnica Lluïsa Vilalta. Els camps de voluntariat o camps de treball del Servei Civil Internacional de Catalunya és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup d'entre 5 i 24 voluntaris i voluntàries de diferents nacionalitats durant un període entre 1 i 3 setmanes, i l'anglès és sempre la llengua vehicular es tracti del país que es tracti.

Enfortir les competències del jovent berguedà

Segons Llorenç Altozano, els objectius del programa "Estiu d’Idiomes" són enfortir les competències efectives dels joves berguedans en idiomes a través de la immersió lingüística, garantir la continuïtat de l’ús de la llengua estudiada, potenciar la participació en projectes socials a l’estranger i obrir les portes dels joves berguedans al món. De cara l'any vinent, l'ens comarcal es plantejarà incloure d'altres idiomes com el francès o l'alemany a la proposta.  
Participació