Medi ambient

Aquest cap de setmana s'inicia la temporada de pesca de la truita en aigües d'alta muntanya

S'allargarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort, i fins al 14 d'octubre en la modalitat sense mort

per ACN , 11 de maig de 2018 a les 14:55 |
La temporada de pesca de la truita d'alta muntanya ja s’ha iniciat. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La temporada de pesca de la truita en aigües d'alta muntanya s'inicia aquest dissabte, 12 de maig, i es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort, i fins al 14 d'octubre en la modalitat sense mort. A baixa muntanya, la temporada va començar el 17 de març. En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s'estableix en 4 truites de més de 22 centímetres per pescador i dia. Amb l'objectiu de millorar la supervivència i la reproducció dels exemplars de truita adulta, enguany es limita l'ús de la pesca al fil amb perdigó, permetent-ne l'ús únicament a les zones de pesca controlada sense mort i zones lliures sense mort. D'aquesta manera, es pretén que les truites capturades a final de temporada puguin ser alliberades novament a les aigües per tal que es reprodueixin.
 
La llicència de pesca es pot obtenir telemàticament a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya, o presencialment als serveis territorials i a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Pel que fa a l'expedició de permisos de pesca, a més de l'oficina virtual i de les diferents delegacions territorials de la conselleria, també es poden sol·licitar en alguns establiments de muntanya mitjançant col·laboració amb les societats de pescadors. 
 
En aquest sentit, Agricultura ha signat aquest 2018 un total de tretze acords de col·laboració amb societats de pescadors, de les quals sis s'ubiquen són d'aigües d'alta muntanya (Vall de Boí, Alta Ribagorça, Bonaigua, Guingueta-Espot, Llavorsí i Cardós-Tírvia), i unes altres sis corresponen a societats de pescadors d'aigües de baixa muntanya (Ribagorçana, Conveni Pallaresa, Alt Urgell, Ponts, Solsona, Alt Llobregat i Alòs de Balaguer). Des del departament recomanen consultar a aquestes societats la ubicació dels establiments on poder obtenir el permís de pesca.
 
Zones de pesca controlada intensiva
 
Els dos intensius ubicats en aigües d'alta muntanya (Barruera i la Guingueta d'Àneu) van iniciar la temporada de pesca el passat 24 de març, i aquesta s'allargarà fins al 30 de setembre amb mort, i fins a l'11 de novembre en la modalitat sense mort. S'hi pot pescar un màxim de 4 truites d'una mida superior als 19 centímetres per pescador i dia. Enguany, cal destacar la divisió de l'intensiu de la Guingueta d’Àneu, que passa a tenir el tram superior exclusivament per a la pesca a mosca amb fuet, i la zona de l'embassament per a la pesca a mosca o amb altres artificials.

 

Participació