Ginkgo recapta 6.000 euros per a la investigació del càncer infantil

Els diners s'entregaran a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i van aconseguir-se en la segona edició de la caminada popular i el concert benèfic Montserrat Bella

Pilar Màrquez Ambròs
11 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:28h
Integrants de Ginkgo Berguedà, aquesta setmana.
Integrants de Ginkgo Berguedà, aquesta setmana. | Ginkgo Berguedà
Ginkgo, l'Associació de Persones Afectades pel Càncer al Berguedà, ha recaptat 6.000 euros que donarà per a la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Ginkgo Berguedà ha aconseguit aquesta quantitat en dues activitats que ha realitzat els últims mesos, la segona edició de la caminada solidària, que va fer-se el 12 de març, i el concert benèfic Montserrat Bella a l'església de la plaça de Sant Joan que va celebrar-se el 17 de març. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha explicat a NacióBerguedà que "gairebé tots els diners recaptats van aconseguir-se a la caminada, que enguany va doblar la participació de la passada edició i va aconseguir reunir 600 persones". 

Segons Fernández, entre les dues activitats van recaptar-se prop de 6.000 euros i els membres de Ginkgo hi van acabar de posar diners per arribar a aquesta xifra en números rodons. "El càncer infantil que es necessari que s'investigui", ha recordat Aurora Fernández. L'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona rebrà els membres de l'associació Ginkgo, que són gairebé majoritàriament dones, el proper dia 18 de maig, per tal d'agrair-los la donació. L'Hospital Sant Joan de Déu és capdavanter en la investigació del càncer infantil i també és el centre hospitalari que realitza més assajos clínics de l'estat espanyol. 

Èxit per Sant Jordi

Ginkgo també ha fet balanç aquesta setmana dels bons resultats de l'activitat que l'entitat fa cada any per Sant Jordi. Aurora Fernández ha indicat que van recollir-se fins a 1.000 euros en la venda de roses de roba, una recaptació que en aquest cas és per al nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia de la Fundació Althaia de Manresa. Althaia ha aconseguit cobrir una part del cos del nou servei amb aportacions solidàries de persones i entitats. "Ens fa molt contentes que haver aconseguit aquests diners", ha comentat Fernández. "Per Sant Jordi hi havia compradors que ens deien que la seva parella els havia demanat una rosa de Ginkgo, això ens satisfà moltíssim", ha afegit Aurora Fernández. 
 
 
Dia Mundial del Càncer d'Ovari

Ginkgo Berguedà va convocar dimarts passat els mitjans locals per fer balanç d'aquests resultats. Ho va fer coincidint amb el 8 de maig, Dia Mundial del Càncer d'Ovaris, que és una malaltia que afecta moltes dones. Les integrants de Ginkgo van aprofitar per commemorar aquest dia amb un berenar. 
 

Ginkgo va organitzar un berenar coincidint amb el Dia Mundial del Càncer d'Ovari, dimarts. Foto: Ginkgo Berguedà

Arxivat a