L'actor Francesc Marginet actua a casa aquest divendres amb el cabaret tragicòmic «Y me morí»

L'espectacle s'interpretarà a dos quarts de 10 del vespre al Teatre Municipal de Berga

Pilar Màrquez Ambròs
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:01h
El Teatre Municipal acull 'Y me morí', un cabaret tragicòmic mexicà.
El Teatre Municipal acull 'Y me morí', un cabaret tragicòmic mexicà. | Joan Parera
"Y me morí. Cabaret mexicà tragicòmic per a tres difunts" és aquest divendres l'espectacle que arriba al Teatre Municipal de Berga de la mà de la programació teatral de primavera. El muntatge protagonitzat per l'actor berguedà Francesc Marginet, així com pels joves intèrprets Abel Reyes i Marc Tarrida, promet arrencar rialles amb un toc dramàtic. Els protagonistes de l'obra pugen a l'escenari per relatar, en to de tragicomèdia, la mortificació que els va perseguir en vida i la bona vida que els va rebre després de la mort. Dos mons ben diferents: la lleugeresa d'un tosc cabaret provincià i la transcendent reflexió de tres morts que apareixen per explicar la recta final de les seves pobres vides.

Ambient polsegós, barreja de rancheras, taüts, tequila i cantines atrotinades per reflexionar sobre la fragilitat de l'ésser humà, la superació i l'eficàcia del bon humor per suportar-ho tot. A càrrec de Duo Fàcil i Líquido Teatro, es tracta d'un projecte que va néixer a l'Institut del Teatre de Barcelona.
 
Amb textos de Bécquer, Ruben Darío, Tomás Villarroel, Horacio i Cátulo que s'entrelliguen entre les cançons i les successives escenes. "Y me morí" aprofita amb caràcter propi la música, els contes mexicans i les moltes expressions festives d'aquest país relacionades amb la celebració de la mort. L'espectacle començarà a dos quarts de 10 del vespre al Teatre Municipal. Les entrades costen 10 euros i es poden trobar al web de tincticket.com, així mateix també podran adquirir-se abans de la funció al recinte teatral.