Montclar ofereix 15 quilòmetres de caminada per descobrir els encants del municipi

L'activitat es fa aquest diumenge 13 de maig amb sortida al nucli

Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:07h
Montclar posa al focus aquest diumenge en el seu extens terme municipal ple d'encant i naturalesa amb la celebració d'una caminada popular per rases, viaranys i emprius. Enguany els caminants que s'hi apuntin passaran pel Solà i la Pineda, s'enfonsaran al clot de l'Infern i després remuntaran fins a la Casanova de l'Escobet. 

Tot seguint l'escampadissa de masies i cases de pagès, els participants de la caminada s'acostaran a l'abandonada masia de la Roca de la Rina i encararan els passos cap a la rasa de les Sitges, el Vilar i cal Fèlix. Finalment, traspassaran les restes del castell de Querol, Vila-seca i fins a la contemporània creu de Torrevedella. Més tard, el lloc de les antigues i perdudes Fonts Calentes servirà de guia per arribar fins al riu. Llavors, només caldrà un últim esforç: la pujada a la cinglera de Montclar per l'antic camí de Montmajor. A l'arribada al poble hi haurà un tast de pèsol negre i rosta, tot ben regat amb vi. 

Les inscripcions es faran a dos quarts de 8 del matí de diumenge, i la sortida és a les 8 en punt des del nucli de Montclar. El recorregut consta de 15 quilòmetres amb 400 metres de desnivell, i el preu de participació són 8 euros per als adults i 5 euros per als menors de 12 anys. Els menuts que siguin menors de 5 anys hi poden participar gratuïtament. La caminada pretén ser una trobada familiar i de descoberta dels racons naturals i de patrimoni d'aquest municipi del baix Berguedà. 
 
Arxivat a