Berga repeteix com a seu del D'A Film acollint la projecció de dos films d'autor

Aquest dijous 10 de maig, a dos quarts de 9 del vespre al Teatre Patronat, es projectarà la pel·lícula Sollers Point de Matt Porterfield

Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:29h
1200_1525940970sollers-point-800x470
1200_1525940970sollers-point-800x470
Berga es convertirà en una de les seus del D'A Film Festival per tercera vegada consecutiva. La ciutat repetirà l’experiència projectant dues de les pel·lícules que s'han pogut veure durant la mostra celebrada a Barcelona del 26 d’abril al 6 de maig. El D'A és un certamen cinematogràfic dedicat al cinema d'autor per donar projecció a un tipus de cinema difícil de veure en les cartelleres comercials de les sales d'exhibició. Després de vuit edicions, el festival s'ha convertit en un esdeveniment ineludible per a totes aquelles persones que vulguin gaudir del millor cinema independent i d'autor a través de propostes realitzades per nous talents locals i internacionals. 
 
Una setmana després de l'edició celebrada a Barcelona, la mostra viatjarà a diferents localitats catalanes per oferir una selecció de pel·lícules del festival. Es tracta d'una iniciativa iniciada fa tres anys que té l’objectiu de descentralitzar el certamen per ampliar la difusió d'alguns dels films que han passat per la mostra. En aquest sentit, es preveu que el Tour D'A faci parada al Teatre Patronat de Berga els dies 10 i 20 de maig, de la mà de l'entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i amb el suport de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Berga. 
 
El dijous, 10 de maig, es projectarà la pel·lícula Sollers Point de Matt Porterfield. El film explica la història d'un noi jove que acaba de sortir de la presó i que deambula pel seu Baltimore natal sense un rumb fix, combatent els seus dimonis interiors i veient com se li tanquen totes les portes. Un periple a peu cap enlloc que té molt de road movie i que reflexiona sobre la manca d'oportunitats de l'Amèrica empobrida. McCaul Lombardi encarna el paper protagonista. 
 
El diumenge, 20 de maig, serà el torn de la pel·lícula El león duerme esta noche del cineasta japonès Nobuhiro Suwa. Es tracta d'una pel·lícula de fantasmes. De fet, en són dues. Una fa referència als records d'un actor veterà que, en la pausa d'un rodatge, anirà a una casa abandonada on va viure l'amor de la seva vida. I l'altra és la pel·lícula casolana de terror que un grup de nens i nenes filmen en aquest mateix espai. El desenvolupament del film està marcat per la conjunció d'aquests dos mons, així com per l'absència i la mort. La pel·lícula està protagonitzada per Jean-Pierre Léaud, Pauline Étienne, Maud Wyler i Louis-Do de Lencquesaing. 
 
Les sessions del Tour D'A es faran a dos quarts de 9 del vespre al Teatre Patronat de Berga. El preu de l'entrada general serà de 5€ mentre que els tiquets pels socis de l'entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic costaran 1€.