S'obre el termini d'inscripció de la Patum accessible

Es prioritzarà la sol·licitud de les persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de discapacitat i persones majors de 75 anys

Redacció
08 de maig del 2018
Imatge d'arxiu de la Patum.
Imatge d'arxiu de la Patum. | Adrià Costa
La Patum accessible ha obert el període d'inscripció per sol·licitar espai a l'empostissat situat a les escales de La Berruga. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'Ajuntament de Berga i l'Oficina d'Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà per facilitar l'accés a la plaça de Sant Pere a les persones amb mobilitat reduïda durant els salts de La Patum completa. Aquest any es compleix una dècada des que es va posar en marxa aquest projecte que ha fet que centenars de persones poguessin gaudir de La Patum des d'aquesta zona especialment habilitada per a les persones que tenen dificultats de mobilitat i d'altres tipus de discapacitats. En aquest sentit, es prioritzarà la sol·licitud de les persones amb mobilitat reduïda reconeguda amb el certificat de discapacitat, les persones amb altres discapacitats superiors al 65% i persones majors de 75 anys. 
 
Les persones interessades en accedir a l'empostissat podran formalitzar les sol·licituds del 7 al 15 de maig a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) situada a la planta baixa de l'Ajuntament de Berga. Per fer-ho, caldrà recollir o descarregar-se el formulari als llocs web de l'Ajuntament de Berga i La Patum. Per completar la inscripció, el formulari haurà d'anar acompanyat d'una fotocòpia del DNI i del certificat de discapacitat, en els casos que sigui necessari. L'horari d'atenció al públic de l'OAC serà de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 del migdia, i els dilluns, de 5 a 7 de la tarda. No obstant, les peticions també es podran tramitar telemàticament. 
 
Cal recordar que en cas que la demanada sigui superior al nombre de places disponibles, es realitzarà un sorteig per assignar l'espai a l'empostissat. En aquesta ocasió, s'oferiran llocs per assistir a La Patum de Lluïment i La Patum completa (fins a la finalització del primer salt de Plens de la nit) de dijous i diumenge. A més, també es permetrà l'accés durant la Patum Infantil, al matí i a la tarda. 
 
Com és habitual, el dispositiu de La Patum accessible comptarà amb la col·laboració de voluntaris i voluntàries de Creu Roja, amb un coordinador responsable i el suport dels serveis de seguretat local. 
Arxivat a