La pluja no impedeix gaudir de la Vieer Fest als amants de la cervesa i la gastronomia

La tercera edició de la mostra va obrir diumenge les portes de l'antiga fàbrica Cal Marçal i va possibilitar gaudir del paisatge de la colònia

Pilar Màrquez Ambròs
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 20:39h
Els núvols grisos van amenaçar durant tot el dia la festa, que finalment va celebrar-se amb èxit.
Els núvols grisos van amenaçar durant tot el dia la festa, que finalment va celebrar-se amb èxit. | Vieer Fest
Un èxit malgrat tot. La pluja no va poder amb les ganes de berguedans i forans de gaudir del Vieer Fest, que va celebrar aquest diumenge la seva tercera edició a la colònia de Cal Marçal. La mostra que combina cervesa artesana, gastronomia, música i patrimoni està així ja totalment consolidada. Ho assegura el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, que comenta que "la valoració global d'aquesta edició és extraordinàriament positiva". En primer lloc, perquè quan la pluja va caure amb més ganes va ser al matí, i després la climatologia va millorar. Però també perquè a dos quarts de 12, hora d'obertura de la mostra, molts visitants i puig-reigencs van animar-se a gaudir-ne encara paraigües en mà. A la tarda, el temps va acompanyar i l'afluència de persones va augmentar. 

La valoració de Jesús Subirats és que, en general, la tercera Vieer Fest va tenir "una mica menys de gent al matí, però molts visitants a la tarda". Per exemple, fins a 150 persones van demanar per entrar a l'antiga fàbrica de Cal Marçal, on van fer-se visites guiades durant tot el dia. "És un espai on normalment no es pot entrar, i la gent va gaudir moltíssim de l'oportunitat de visitar-lo", explica Subirats. 

Pel que fa les cerveses artesanes, finalment, hi van assistir quatre cerveseries: l'Estupenda, Berretans, Grenyut i Rocamentidera. A nivell de gastronomia es va comptar amb la presència de diversos elaboradors, tres d'ells de la mateixa colònia de Marçal: Forn Cal Marçal, Restaurant Cal Marçal i Cansaladeria Feliu. Un altre dels aspectes d'enguany que va acollir-se amb entusiasme va ser l'aposta per la música en directe i els dj's. 

Una festa per descobrir indrets poc coneguts 

La Vieer Fest es celebra en cada edició en una colònia industrial diferent del municipi de Puig-reig. Les edicions passades van fer-se a Cal Pons i a Cal Prat i aquest 2018 ha estat el torn de la colònia de Cal Marçal. L'objectiu d'aquests canvis d'ubicació és permetre que el públic assistent pugui descobrir indrets històrics poc coneguts. Així, l'any que ve s'escollirà una de les altres antigues colònies tèxtils amb la seguretat que aquesta és ja una de les cites ineludibles pels amants de la cervesa de la comarca. Aquest 2018 la Vieer Fest s'havia de celebrar a l'abril, però va ajornar-se fins el 6 de maig, a causa de la meteorologia. "Potser hi havia gent de fora que havia previst venir-hi llavors, i que no ens ha pogut acompanyar, però la valoració global és positiva", diu Subirats. 
Arxivat a