El Camí dels Bons Homes es converteix en sèrie televisiva

El vídeo recull algunes de les imatges que s'emetran a partir de gener del 2015

Redacció
22 de desembre del 2014
Actualitzat a la 13:32h
576_1419251118catars
576_1419251118catars


Ja s'ha fet públic l'avanç de la sèrie televisiva 'El camí dels càtars' que s'emetrà a partir d'aquest gener amb el Berguedà i el Camí dels Bons Homes com a protagonistes. Pel que s'anuncia, la sèrie difondrà una “visió diferent” de l'Alt Berguedà i discorrerà pels camins que van trepitjar els darrers càtars amb recreacions històriques d'aquests moments. 

A més, també es difondrà el patrimoni cultural d'aquests indrets, com ara el Centre Medieval i dels Càtars de Bagà, així com diversos punts d'art medieval de la Catalunya Vella i la història gastronòmica que ho envolta. De la mà de diversos restaurants de la comarca i de la Fundació Alícia, es coneixerà el menjar medieval, amb una clara aposta pels productes de proximitat i el Km0. 

Una sèrie que vincularà punts del passat amb el present a través d'un itinerari turístic transpirinenc d'aproximadament 200 quilòmetres que va des del Santuari de Queralt de Berga fins al Castell de Montsegur, a l'Arièja, passant per Bagà o Saldes. Aquest camí rememora, així, l'exili dels càtars occitans, anomenats Bons Homes i Bones Dones, que promovien el cristianisme pur i senzill basat en l'espiritualitat contrària a l'ostentosa Església catòlica del S. XIII.