Fires

La Fira de Maig de Berga passa amb nota la prova del canvi de data

L'afluència de públic no decep tot i el mal temps i el trasllat de la mostra al cap de setmana

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga, 6 de maig de 2018 a les 18:43 |
Fira de Maig de Berga, aquest diumenge. | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Centenars de persones s'han apropat aquest cap de setmana al passeig de la Indústria de Berga per gaudir d'una nova edició de la Fira de Maig, una cita que enguany canviava de dates i es deslligava del dia 1. La mostra multisectorial ha superat les expectatives, malgrat que el temps no ha acompanyat. La meteorologia inestable ha mantingut molt pendents del temps a expositors i visitants, especialment la tarda de dissabte, però finalment fins i tot el sol s'ha animat a fer-hi acte de presència a primera hora de la tarda de diumenge, encara que tímidament i seguit de prop de trons de tempesta. El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera Titot, ha valorat molt positivament l'afluència de públic en declaracions a NacióBerguedà: "Estem molt contents, perquè ni tan sols quan ha plogut, ha marxat la gent", ha afirmat.

Ribera ha aprovat el canvi de dates i ha assegurat que "la gent hi ha sigut tant o més que en d'altres ocasions".  Segons Ribera, els imputs que els han arribat de la majoria d'expositors també han estat majoritàriament positius. 

 

La pluja no ha espantat els visitants d'una edició de dos dies. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El regidor de Promoció Econòmica ha xifrat en 160 el nombre total d'expositors, des d'empreses, entitats, comerços, concessionaris i parades d'artesania fins als firaires de les atraccions de la plaça Cim d'Estela. "En traiem la xifra a partir de les acreditacions d'aparcament", ha concretat. Pel que fa el públic, la sensació de Ribera és que possiblement hi havia més gent que en d'altres ocasions.  "És l'any que més persones ens han dit que havien tingut problemes per aparcar, quan l'estacionament disponible és el mateix que hi havia en les altres edicions, això fa pensar que podria haver-hi més visitants”, ha comentat Francesc Ribera. "És habitual que plogui per la Fira de Maig i la gent ho sap, no podríem estar més contents amb l'assistència de públic", ha afegit el regidor.
 
Ribera ha recordat que, enguany, per la decisió de traslladar la mostra al primer cap de setmana de maig, s'han incrementat els esforços previs de promoció, amb un anunci a la ràdio a nivell de tota la Catalunya central. "Hem anat a encartellar el Moianès, la Gavarresa, el Lluçanès; perquè canviàvem de dates i ens interessava que se sapigués, encara que crec que la controvèrsia sobre la qüestió de la data també ha afavorit el boca-orella, i això ja ens ha anat bé", ha resumit Ribera. Per a Francesc Ribera, la Fira de Maig de Berga és una fira que atrau visitants de la comarca i també d'allò que n'ha anomenat "un Berguedà extens", pobles com "Sallent, Prats de Lluçanès, Cardona, entre d'altres llocs del Bages i Osona".
 
D'entre els nous elements de la fira d'aquest any, Ribera ha subratllat l'èxit de l'exposició dedicada al passat industrial. "L'exposició ha funcionat molt, hi ha hagut moments en què fins i tot hi era difícil avançar i llegir els panells", ha comentat. La valoració que fa l'equip de govern d'aquesta mirada retrospectiva al passat econòmic és molt positiva, "no només per la quantitat de gent, sinó també per les felicitacions que ens han arribat", ha dit Francesc Ribera. El regidor recorda que des de l'equip de govern es busca que cada any aquest espai sigui diferent i que l'activitat que s'hi faci pugui combinar-se amb l'activitat de la resta d'expositors en l'altra gran carpa de la fira. 

Aquest 2018, a la mostra no hi han faltat tampoc espais dedicats a les empreses d'automoció, jardineria i agroalimentació, així com les parades de venda de roba i artesania.
 
Carpes a preu reduït per animar la participació del comerç
 
L'espai lateral de carpes a un preu reduït ha estat potser la principal novetat, pel que fa tot allò relacionat amb els expositors. "És un espai més barat, per què gent que no hi havia participat mai, s'animi a venir, l'any que ve encara volem potenciar-lo més", ha conclòs Ribera, que ha assegurat que des del govern de Berga les sensacions que ha deixat aquesta fira eren molt bones.  Expositores d'aquest sector com Neus Rius de la botiga de moda Els Plens o Esther Borén de Tupperware Berguedà hi han posat una molt bona nota. "És una oportunitat excel·lent pel comerç, per venir a la fira; aquest és un bon lloc, i hi ha passat molta gent", ha comentat Rius. 
 
Escenari central

 
Els visitants han pogut gaudir, paral·lelament, d'una zona dedicada a la gastronomia i la música, amb foodtrucks i un escenari que ha acollit diverses actuacions musicals i espectacles infantils durant tot el cap de setmana. “Dissabte no vam haver de suspendre res,  i aquest diumenge s’ha hagut de cancel·lar el grup de Swing”, ha ressaltat Ribera al migdia, amb l'esperança que a la tarda la pluja acabés de permetre fer-hi diversos concerts. 
 

Ball a la zona de l'escenari central del Vall. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Neus Rius, una de les expositores de la nova zona lateral. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Concessionaris, jardineria i artesania també han estat presents a la fira. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Participació