Arrenca la Primavera Social a Berga amb activitats per promoure la cohesió

El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà i busca donar a conèixer les entitats berguedanes de caràcter social

Redacció
04 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:56h
Mercat de cooperatives escolar.
Mercat de cooperatives escolar. | NacióBerguedà
Berga ha donat el tret de sortida a una nova edició de la Primavera Social. Es tracta d'una iniciativa que pretén donar visibilitat a les entitats berguedanes que pertanyen al tercer sector que treballen diàriament per a la defensa dels drets socials i la cohesió de totes les persones que formen part de la societat. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà i compta amb la col·laboració de la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona. La programació de la Primavera Social de 2018 es portarà a terme durant els mesos de maig i juny i inclou la celebració de la 9a edició de la Fira d'Entitats Socials i de Cooperació de Berga i del Berguedà. 
 
Tallers artístics i activitats per al coneixement de l’entorn 
 
Les activitats de la Primavera Social van començar ahir amb un taller sobre la història de les bruixes que es va fer a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet. La propera proposta es realitzarà el 16 de maig a l'Hotel d'Entitats de Berga i consistirà en una xerrada sobre la primavera i el cicle biològic dels arbres, a càrrec del tècnic municipal especialitzat en arbrat, Joan Guitart. L'activitat organitzada per Ginkgo començarà a les 6 de la tarda i inclourà un recorregut pels diferents jardins i espais verds de la ciutat.  
 
D'altra banda, també es donarà continuïtat a les activitats que realitzen ASFAM i la Fundació Horitzó del Berguedà al llarg de l'any, excepte en els mesos d'estiu. D'una banda, ASFAM porta a terme un taller artístic inclusiu per a l'aprenentatge de tècniques pictòriques i el desenvolupament de l'expressió visual. Les sessions són obertes i es faran tots els dijous de maig i juny, a excepció del 31 de maig (dijous de Corpus), de 4 a dos quarts de 6 de la tarda, al Casal Cívic de Berga (antic Casal de Gent Gran). Tanmateix, la Fundació Privada Horitzó del Berguedà ofereix un taller de transformació de mobles que es farà els dimecres dels mesos de maig i juny, de 10 del matí a 1 del migdia, a la nau del Polígon Industrial de La Valldan. Cal destacar, però, que els mobles restaurats es vendran en els locals comercials de l'entitat. Per participar en aquests dos tallers caldrà inscriure's prèviament contactant amb les associacions organitzadores.  
 
Novena mostra d'entitats socials 
 
Una de les activitats més destacades de la Primavera Social serà la Fira d'Entitats Socials i de Cooperació de Berga i del Berguedà. Es tracta de la novena edició de la mostra que es farà el dissabte, 12 de maig, al passeig de la Indústria. L'esdeveniment suposa una gran oportunitat per a l'apropament de les associacions i entitats a la ciutadania i, per això, cada entitat tindrà un estand per donar-se a conèixer entre el públic assistent. A més, també s'oferiran activitats de dinamització durant tot el matí al tram final del passeig de la Indústria, des de la plaça Cim d'Estela fins a la rotonda de l'ambulatori. Per exemple, hi haurà un taller de rehabilitació amb el Coixí del Cor amb la fisioterapeuta Montserrat Noguera de Ginkgo, tastets de llengua solidaris organitzats pel Voluntariat per la Llengua (CNL Montserrat), animació amb la companyia Solsolet de l'Agrupació Teatral La Farsa i sessió de música, a càrrec del punxa discos DJ Omar. 
 
Paral·lelament, els assistents també podran passar pel photocall de Càritas Berga, participar en el taller infantil de fruita de Ginkgo, aprendre a pintar figures de La Patum amb el Grup Horitzó i ASFAM i convertir-se en una peça del gran Joc de l'Oca de l'ANC de Berga.  
 
Per últim, la mostra d'entitats compartirà la jornada amb els nens i nenes que participaran en el 8è Mercat de Cooperatives Escolars del Berguedà, instal·lat a la plaça Cim d'Estela.