El Berguedà obre una borsa de treball de socorristes aquàtics per a l'estiu

L'Agència de Desenvolupament ha encetat convocatòria amb termini fins el 16 de maig

Redacció
04 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:11h

Banyistes a la Piscina de Berga Foto: Aida Morales.


L'estiu s'acosta i ben aviat les piscines municipals de la comarca començaran a escalfar motors. En aquest context, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha obert una borsa de treball de socorristes aquàtics amb l'objectiu de disposar de prou candidats que vulguin ocupar de cara l'estiu un dels llocs de treball que s'oferiran als diferents ajuntaments de la comarca. La borsa tindrà una vigència d'un any i les instàncies es poden presentar fins el proper 16 de maig. 
 
Diversos consistoris d'arreu del país, especialment de pobles petits, van mostrar-se preocupats l'any passat per l'escassetat de candidats, arran d'una nova normativa de salvament i socorrisme aquàtic que va entrar en vigor el 2017 i va reduir el nombre de professionals del sector atès que n’hi havia molts que no complien els requisits per poder exercir a les piscines com feien en anys anteriors.
 
L’enduriment de la normativa obliga tots els candidats a estar inscrits al registre oficial de professionals de l'esport de Catalunya, un tràmit que només es pot formalitzar si es té una experiència mínima de dues temporades en una piscina municipal anterior al 2015 o bé un títol específic.