Meteorologia

VÍDEO L'impressionant canvi del pantà de la Baells

Unes imatges de dron de Kim Arredondo mostren com el pantà ha passat de presentar una important falta d'aigua a situar-se gairebé al 100% de la seva capacitat

Comparativa del pantà amb imatges preses des d'un dron. | Kim Arredondo
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 3 de maig de 2018 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les pluges dels darrers mesos han modificat considerablement l'aspecte dels rius i embassaments de tot el país. La imatge de l'embassament de la Baells ha canviat així ostensiblement, tal i com pot comprovar-se en una comparativa feta pel fotògraf Kim Arredondo a partir d'unes imatges preses amb un dron.

L'embassament berguedà ha passat de trobar-se a un escàs 40% de la seva capacitat màxima a situar-se gairebé al 100%. Concretament, la Baells es troba a principi de maig al 97,5% de capacitat amb 106,753 hm3 d'aigua acumulada, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).


El sistema del Ter i Llobregat -embassaments de Sau, Susqueda, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç- va entrar al març en una situació de normalitat després de superar el 60% de la seva capacitat total, deixant enrere la situació de prealerta anterior. Posteriorment, les pluges han ajudat a omplir els pantans de les conques internes per sobre del 90% de capacitat. 

 

 

Participació