Una campanya sensibilitzarà als joves sobre els perills de l'alcohol per Patum

Dins de la iniciativa 'Vull la nit', 27 membres de les comparses han realitzat una sessió formativa per detectar situacions sexistes

Pilar Màrquez Ambròs
02 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:56h
Patumaires a la plaça de Sant Pere, en una imatge d'arxiu.
Patumaires a la plaça de Sant Pere, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
La Patum posarà l'accent enguany en acabar amb les actituds sexistes a través de diverses actuacions de la campanya 'Vull la nit', però paral·lelament, l'Ajuntament de Berga també portarà a terme una campanya per promoure el consum responsable d'alcohol i d'altres substàncies, segons va acordar-se en l'última sessió ordinària del Patronat, òrgan gestor de la festa.

El 2017 la festa ja va incorporar un pla pilot, de la mà de l'Oficina Jove del Berguedà, a partir del qual tres parelles mixtes d'informadors oferien informació als joves. La campanya d'aquest 2018 tindrà de nou com a objectiu dur a terme accions divulgatives per sensibilitzar els joves sobre els perills de veure alcohol en excès i els riscos de les drogues. 

Jornada d'informació per aturar les actituds sexistes

Dins de la campanya "Vull la nit" i per tal d'implementar-la a la Patum, les àrees d'Igualtat i Joventut de l'Ajuntament de Berga han començat a treballar ja amb els membres de les comparses patumaires. Així, el passat 21 d'abril, amb l'assistència de 27 membre de les comparses, va realitzar-se una primera formació per a què aquests puguin ser, durant la festa, una part activa del mecanisme de detecció de comportaments sexistes i agressions. 

Atesa la bona valoració que els participants van fer de la sessió de formació, la regidora Mònica Garcia va explicar al patronat que no es descarta repetir una trobada de similars característiques. 
Arxivat a