El berguedà Xavi Tomasa es proclama campió de Catalunya de Marató

Uns 1.700 atletes d'arreu del pais han disputat la competició que ha tingut lloc a Empuriabrava

Redacció
30 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:39h
Xavi Tomasa, campió de Catalunya de Marató.
Xavi Tomasa, campió de Catalunya de Marató. | JAB
El Berguedà Xavi Tomassa, que corre per l'equip del Club Deportivo Vallivana de Tenerife, ha guanyat el Campionat de Catalunya de Marató, després de guanyar aquest cap de setmana la quinzena edició de la cita d'Empuriabrava, amb un temps de 2 hores 34 minuts i 59 segons. L'atleta de Berga ha certificat així el "bon estat de forma" d'aquesta temporada, segons han informat aquest dilluns des de Joves Atletes de Berga (JAB). 
 
La resta del podi ha estat per Pedro Ortega (Club Atletisme Tarragona), que ha obtingut la segona posició amb un temps de 2 hores 36 minuts i 46 segons; i pel penedesenc Oriol Vilaplana (Velocistes Penedès), en la tercera posició.

En categoria femenina, les tres millors han estat Mireia Sosa (Associació Atlètica Xafatolls de Mollerussa) que ha creuat l'arribada amb 3 hores, 7 minuts i 19 segons, Maria García Alonso (Club Atlètic Palafrugell), amb 3 hores 23 minuts i 5 segons, i Carme Ballesteros (Domingo Catalán) amb 3 hores 27 minuts 54 segons. En la mitjà marató, David Gonzalo (corredors.cat) i Jordi Rabionet (TR Esports Parra) s'han alçat com els millors, amb triomf femení de Cristina Silva.

Uns 1.700 atletes d'arreu del pais han disputat les diferents proves que s'han organitzat a Empúries aquest cap de setmana. 
 

Xavi Tomasa en el moment de travessar la línia d'arribada. Foto: JAB