Comerciants del carrer Major de Berga lamenten que es multessin cotxes per Sant Jordi

Els botiguers reclamen més places d'aparcament a l'ajuntament, i creuen que es va ser massa "estricte" en una jornada molt concorreguda

Pilar Màrquez Ambròs
30 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:11h
El carrer Major i zones properes va omplir-se de compradors i curiosos per Sant Jordi.
El carrer Major i zones properes va omplir-se de compradors i curiosos per Sant Jordi. | Pilar Màrquez Ambròs
Quan tot just fa uns dies de la passada diada de Sant Jordi, botiguers del carrer Major de Berga han expressat la seva discorformitat amb la imposició d'una dotzena de multes a vehicles que es trobaven mal aparcats a la zona de Sant Francesc. La portaveu de Berga Comercial, Ariadna Herrada, ha explicat a NacióBerguedà que des de l'eix comercial del carrer Major s'entén perfectament que "la Policia Local ha de fer la seva feina", però també es vol fer avinent el malestar pel fet que es fos "tan estricte" coincidint amb una data assenyalada com Sant Jordi. Herrada ha destacat que "hi havia cotxes mal aparcats, perquè des de que s'han fet les obres de remodelació de Sant Francesc, s'han perdut tots els aparcaments que hi havia a la pujada i davant del convent". 

Ariadna Herrada ha recordat que "els botiguers ja vam demanar a l'ajuntament, en reunions passades, si es multaria o si es podria continuar aparcant al mateix lloc, donat que ja de per si tenim aquesta carència d'aparcament i, a sobre, amb les obres s'han perdut encara més places". Herrada ha afegit que "fins ara mai s'havia multat per aparcar en aquest lloc", malgrat que "en els dies de més afluència sempre hi han aparcat cotxes".

Falta crònica d'estacionament

Herrada ha subratllat que "aparcant-hi no s'obstrueix el pas de circulació de cap vehicle" i que, a més "acaba sent l'única opció quan la gent no troba aparcament perquè realment no n'hi ha". Per tot plegat, Herrada ha exposat que als botiguers els va molestar que des de la policia local "s'aprofités un dia com Sant Jordi, amb molta afluència de gent, per multar". I ha dit que els botiguers són "ben conscients que realment allà no es pot aparcar", però "ens sap greu que multessin en un dia com aquell". La portaveu dels comerciants ha afegit que "segurament, en canvi, per la Fira de Maig, si hi ha cotxes mal aparcats, no es multarà" perquè "aquell cap de setmana el que convé és que hi hagi gent a la fira".

Els comerciants han enviat un comunicat als mitjans de comunicació amb la queixa, perquè "el dia 23 d'abril vam tenir molts dels nostres clients que van marxar molt enfadats, un cop que van descobrir que els havien multat amb sancions de 100 euros que no són gens petites", segons Herrada. 

"El que no s'entén, és que durant la major part de l'any no s'estigui tant a sobre dels vehicles, ja no estacionats al voltant de Sant Francesc en zones prohibides, sinó en altres espais com la plaça del Forn, la plaça de Sant Joan o la plaça de les Fonts", han deixat constància els botiguers en la nota de premsa. La gestió de les multes, entenen els comerciants, hauria de ser inversa: Atenció al llarg de l'any per aconseguir tenir els espais nets de cotxes; i més facilitats en jornades tan especials com la de Sant Jordi.

El problema de l'aparcament ja és pràcticament "crònic" als voltants del carrer major, segons denuncien. "De fet, les multes de Sant Jordi reflecteixen el dèficit que hi ha en aquesta zona de Berga", consideren els botiguers. És per això que, aprofitant el comunicat, els comerciants del carrer Major demanen una major agilitat al consistori a l'hora d'habilitar noves places d'aparcament. 
Arxivat a