Mascarell diu que la nova biblioteca de Puig-reig mostra la voluntat de país

El nou equipament té 800 metres i diverses sales específiques d'ordinadors, infantil o polivalent

Redacció
20 de desembre del 2014
Actualitzat a les 21:59h
El conseller de Cultura i el president de la Diputació visiten les instal·lacions de la biblioteca
El conseller de Cultura i el president de la Diputació visiten les instal·lacions de la biblioteca | Aida Morales

Nova biblioteca de Puig-reig Foto: Aida Morales
 

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha inaugurat aquest dissabte la nova biblioteca de Puig-reig, situada al costat del Pavelló d'Esports i l'Institut Guillem de Berguedà, al passeig Rivera de la Sala. Aquesta és la tercera biblioteca que ha tingut el municipi des de mitjans del segle XX, una instal·lació, però, que s'ha construït amb els més alts nivells de modernitat, aprofitant la llum natural i amb enormes sales perquè no tant sols els usuaris la puguin aprofitar, sinó perquè també en treguin rendiment les entitats i associacions del municipi. 

La nova biblioteca Guillem de Berguedà, doncs, vol ser un espai per afrontar les noves vicissituts del segle XXI, igual que es va plantejar la Mancomunitat a principis del segle passat, ha recordat Mascarell. Un lloc de cultura, on es fomenti la lectura i la creativitat, i des d'on es pugui construir un “país modern”. Segons el conseller, aquesta biblioteca és un “clar exemple” de la voluntat de crear un país millor, amb alts índexs de lectura perquè, per a ell, la biblioteca és una de les bases perquè la resta de serveis públics acabin funcionant. 

 
En aquest sentit, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, també ha comentat que la nova biblioteca de Puig-reig és “un equipament de futur” per consolidar un país “sense aturador”. En la mateixa línia, l'alcalde del municipi, Antoni Clement, s'ha mostrat convençut que la nova instal·lació “és molt més que un espai físic i de cultura”. Per a ell, la biblioteca ha de ser un espai de convivència, un pont de respecte i un lloc d'intercanvi de cultures i opinions: “Entenem que l'educació i la cultura són fonamentals d'un poble, i les volem seguir cuidant al màxim”. 

La nova biblioteca contindrà un nou sistema d'autopréstec amb un xip a cadascun dels llibres i documents que permetrà que el personal es pugui dedicar a organitzar d'altres activitats i a fer tot tipus de recomanacions més literàries. A més, compta amb una gran zona infantil, una sala d'estudi, una altra d'ordinadors i una sala polivalent que estarà disponible per a les entitats del muncipi. A grans trets, un edifici de més de 800 metres quadrats que permetrà un salt qualitatiu molt important pel municipi del Baix Berguedà.
 

Una família juga a la part infantil de la biblioteca Foto: Aida Morales

Arxivat a