El president de la Diputació confia que Ferran Civil recorrerà

Salvador Esteve afirma a Puig-reig que el vicepresidnet de la institució és “un gran polític”

Redacció
20 de desembre del 2014
Actualitzat a les 21:01h

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve Foto: Aida Morales


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha manifestat aquest dissabte la seva plena confiança amb el vicepresident primer, Ferran Civil, que ha estat condemnat a un any de presó i vuit d'inhabilitació per un delicte urbanístic contra la ordenació del territori. A la inauguració de la Biblioteca de Puig-reig, Esteve ha afirmat que no es tracta d'una situació agradable, però que està segur que el també alcalde de Cercs prendrà les accions “que siguin més oportunes mirant el bé de la institució i dels ajuntaments”. 

“La sentència es pot recòrrer” ha avisat. En aquest sentit, tot i que ha indicat que no li correspon a ell ni a la Diputació de Barcelona decidir-ho, segurament, Civil la recorrerà. En qualsevol cas, però, no s'ha volgut posicionar sobre si el vicepresident hauria de dimitir o no: “Jo no opinaré respecte al que un company de política ha de fer; és un gran polític i farà allò que correspongui”. 

Ferran Civil ha estat condemnat per un Jutjat de Manresa per haver autoritzat la construcció entre el 2006 i el 2009 de tres naus industrials a la zona de la mina de Sant Josep de Cercs, un espai no urbanitzable d'interès natural i paisatgístic.