El consell destina 20.000 euros a subvencionar les entitats que fan activitats al Berguedà

La concessió d'ajuts es fa per a projectes culturals, socials i esportius que es realitzin a la comarca o hi tinguin a veure

Pilar Màrquez Ambròs
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:51h
Moment del plenari comarcal, aquesta setmana.
Moment del plenari comarcal, aquesta setmana. | Pilar Màrquez Ambròs
El ple ordinari d'abril del Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat aquesta setmana les bases i la convocatòria per a la concessió de subvencions per a projectes i activitats culturals, socials i esportives que realitzin les associacions i entitats sense ànim de lucre durant l'any 2018 a la comarca. Es tracta d'una convocatòria que compta amb un pressupost de 20.000 euros.

La consellera de Cultura, Anna Maria Serra, va explicar que, enguany, a banda de simplicar els tràmits es volen augmentar les intensitats d'ajuda a les entitats que hi concorren. "Sempre seran subvencionables o es podran presentar aquells projectes que es realitzin a la comarca, o hi tinguin relació", va dir Serra. "Els requisits és que estiguin legament constituïdes i s'atorgaran els ajuts a partir d'un procés de concurrència competititva", va afegir Anna Maria Serra.

"Serà subvencionat un màxim del 75% d'un projecte, amb un màxim de 3.000 euros per iniciativa", va afirmar. 

Al plenari comarcal també van acordar-se bases reguladores i convocatòries de diversos ajuts relatius a Ensenyament, tant de primer com de segon cicle. Enguany, el Consell Comarcal ha introduït nous canvis en la gestió d’aquestes ajudes, per tal de facilitar la tramitació als centres educatius i a les famílies, i anar introduint la tramitació electrònica.