Saldes se suma al FeMAP 2018

37 municipis participaran aquest any al Festival de Música Antiga dels Pirineus

Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 9:58h
Imatge d'una de les actuacions de la 6a edició del FeMAP.
Imatge d'una de les actuacions de la 6a edició del FeMAP. | FeMAP
El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) segueix creixent pel que fa a municipis. Aquest 2018 també serà la comarca del Berguedà, la que sumarà una nova incorporació. A part d'Avià, Bagà, Berga i el Niu de l'Àliga, que repeteixen l'experiència i es consoliden en el marc del festival, el municipi de Saldes, al peu del Pedraforca, s'obrirà al món de la música antiga. D'aquesta manera, ja són 37 pobles i ciutats, els que aproparan aquest art musical a la ciutadania. 
 
Saldes, situat al nord de la comarca del Berguedà, compta amb dos nuclis importants de població, a part del mateix poble: L'Espà i Massaners. En aquest últim nucli és on se celebrarà el concert del FeMAP. Saldes, però, destaca sobretot per la bellesa de les seves cases antigues i l'espectacular paisatge pel qual s'abraça. A nivell arquitectònic, agafa rellevància l'església parroquial de Sant Matí, que ja apareix esmentada l'any 839 a l'acta de consagració de la Catedral d'Urgell. 
 
El FeMAP encara així la seva 8a edició com un dels referents de la música antiga a nivell europeu, i una aposta que combina l'art, el turisme, l'educació i la integració social. El festival organitza, durant els mesos d'estiu, un total de 52 concerts, repartits per les comarques i territoris que l'integren: la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Roselló i l’Alta Cerdanya, a més d'Andorra.