VÍDEO Sant Esteve de les Roures és Puig-reig, segons «Polònia»

Un dels gags del programa mostra una imatge de l'entrada del poble imaginari i molts usuaris de les xarxes hi identifiquen d'immediat el barri de l'Estació del municipi berguedà

Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat a les 2:26h
Imatge de l'entrada de Sant Esteve de les Roures, segons «Polònia»
Imatge de l'entrada de Sant Esteve de les Roures, segons «Polònia» | TV3
Sant Esteve de les Roures és una localitat inexistent que la Guàrdia Civil es va inventar en un dels informes sobre la suposada violència de l'1-O i que ha esdevingut un autèntic fenomen viral a la xarxa. Les darreres setmanes a Twitter han aparegut desenes d'associacions i entitats rourenques. Tots els aspectes de la vida rourenca tenen un o més d'un perfil de les xarxes socials. Entre molts d'altres, hi ha alcalde, mossèn, ferreter, sicari, doctor, arquitecte, camell i, fins i tot, "hater" de Sant Esteve de les Roures. El perfil de l'ajuntament va arribar a interactuar amb la Guàrdia Civil i, fins i tot, Leticia Sabater ha "picat" davant d'una broma de "la regidoria de Cultura" de Sant Esteve i ha acceptat actuar-hi per festes.  

Després de tantes setmanes d'èxit a la xarxa, doncs, no era estrany que el poble fes el salt a la televisió i aquest dijous ha aterrat de ple al Polònia de TV3. En format de sèrie, el programa de sàtira política retrata un poble ple d'independentistes, membres dels CDR, que volen fer "còctels molotov" i "posar bombes als peatges". Ha estat així que la sorpresa ha esclatat aquest dijous al Berguedà. Perquè, de cop i volta, molts berguedans s'han adonat que l'entrada d'aquest poble imaginari -"de difícil ubicació", com diu, irònicament, Viquipèdia- s'assemblava sospitosament a Puig-reig.
 
Molts veïns del poble berguedà no han trigat en alertar de la semblança a les xarxes. I, de fet, un dels puig-regencs que ho ha advertit una estona després del programa ha estat l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba.
 

No ha estat l'únic que n'ha fet broma. 

Arxivat a