VÍDEO Unes 150 persones clamen a Berga contra la sentència de «la Manada»

Els manifestants han recordat que «no és sempre no» i han reclamat posar punt i final a la invisibilització de les agressions sexuals i a la «justícia patriarcal»

Pilar Màrquez Ambròs
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:59h
La indignació per la sentència de «la Manada» pren el carrer.
La indignació per la sentència de «la Manada» pren el carrer. | Pilar Màrquez Ambròs
La sentència condemnatòria per abús sexual -i no agressió sexual- que s'ha fet pública aquest dijous contra els cinc membres de "la Manada" ha encès la indignació del moviment feminista, que ha omplert les places dels ajuntaments catalans, i s'ha fet notar amb força a les principals ciutats de l'estat espanyol. Unes 150 persones s'han sumat a Berga al clam unànime contra la resolució judicial. A les 8 en punt, desenes de berguedans i berguedanes s'han reunit a la plaça de Sant Joan amb pancartes i cartells, i han emprès una marxa fins a la plaça de Sant Pere on han llegit un manifest de rebuig davant de l'ajuntament de la capital berguedana. 

Una pancarta del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha encapçalat la concentració amb el lema: "No és abús, és violació", i s'hi han pogut sentir crits de tota mena en aquesta línia i apuntant al fet que en tots els casos "no és sempre no" i contra la invisibilització de les agressions sexuals i la culpabilització de la víctima. 
 

Unes 150 persones s'han concentrat a la plaça Sant Joan i d'allà han emprès la marxa. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El soroll de diferents estris de metall, però sobretot el de desenes de clauers i claus, han servit per accentuar el malestar de les persones que s'han unit a la convocatòria al centre urbà de Berga.
 
Aquesta tarda diferents entitats com el Casal Panxo i el CDR Berga han fet una crida a manifestar-se a les xarxes socials, de la que ben aviat s'han fet ressò diversos col·lectius de la ciutat. Berga ha respost i més d'un centenar de berguedans, sobretot joves i dones, han sortit al carrer.
 
Arxivat a