Terricabras: «S'equivoquen els que diuen que la llista única és l'única que Europa sabrà llegir»

L'eurodiputat republicà afirma a Berga que si Mas i Junqueras no es posen d'acord, la gent “els passarà per sobre”

Redacció
20 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:30h
L'eurodiputat Josep Maria Terricabras
L'eurodiputat Josep Maria Terricabras | Aida Morales

Josep Maria Terricabras, Jaume Farguell i Marie Kapretz Foto: Aida Morales


L'eurodiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) Josep Maria Terricabras ha realitzat aquest divendres a Berga la seva segona conferència en gairebé dos mesos. Aquesta vegada, però, al Pavelló de Suècia i convidat per Òmnium Cultural del Berguedà. En aquesta, l'eurodiputat ha posat en valor l'importància que ha de tenir una Europa unida al món, i ha fet una breu pinzellada sobre la postura que té o tindrà aquesta respecte del procés català. 

“S'equivoquen els que diuen que la llista única és l'única que Europa sabrà llegir”, ha declarat. Segons ell, el que mirarà la Unió Europea seran els resultats i el nombre de diputats, i no com hi hem arribat, amb quins tripijocs o si els partits polítics han tingut més o menys discrepàncies. En aquest sentit, ha remarcat que Europa no mira gairebé mai Catalunya, així com no mira molts dels seus Estats membres. El que sí que observa, però, són els seus moments més significatius com el darrer 9 de novembre o els últims 11 de setembres. 

 
A això, ha afegit que, des del seu punt de vista, si algú pateix sobre si el president de Catalunya, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, es posaran o no d'acord, “que deixi de patir, perquè no els hi queda més remei”. Terricabras ha indicat que, si no hi ha acord, “la gent els passarà per sobre i aniran a incendiar la seu d'ERC i el palau de la Generalitat”. I aquest nou pacte, ha argumentat, haurà de passar necessàriament aviat, ja que ells també saben el que Catalunya s'hi està jugant. Més enllà d'aquí, però, i sota el prisma europeu, l'eurodiputat s'ha mostrat convençut que a Europa “li importa un pito si és llista única, dues o si anem tots disfressats d'esquirol”. 

Una UE forta

Per a Terricabras, “no hi haurà cap dubte” que Europa acceptarà el que triï Catalunya. “És evident de tota evidència”, ha afirmat, i ha posat d'exemple totes les facilitats que la UE està posant a Ucraïna: “Són d'un pràctic que mata i a cada país li fan un vestit a mida”. 

I la conclusió de tot això, ha argumentat, és que el Parlament europeu vol una UE forta, que pugui fer front als nous reptes internacionals i posar-se al nivell de les noves potències emergents com la Índia, el Brasil o la Xina. Davant d'aquest nou escenari, s'ha mostrat convençut que mai diran que no a una Catalunya que “és una sòcia perfecte”.
Arxivat a