Projecten l'ampliació de la calçada del tram inicial de la BV-4242 de Berga a Queralt

L’actuació, que impulsa la Diputació de Barcelona, disposa d’un pressupost de licitació de 233.370 euros

Pilar Màrquez Ambròs
26 d'abril del 2018
Actualitzat el 28 d'abril a la 13:21h
Jordi Fàbrega i Francesc Ribera amb el projecte de la carretera.
Jordi Fàbrega i Francesc Ribera amb el projecte de la carretera. | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte d'ampliació de la calçada en el tram inicial de la carretera BV-4242, que és la via que va de Berga al Santuari de Queralt. El projecte preveu l'eixamplament de la calçada des del trencant de la carretera de Sant Llorenç de Morunys fins al punt quilomètric 0,800, poc abans d'arribar a l'Hostal del Guiu. El mateix projecte preveu fer una actuació de millora al primer tram de la carretera que va als Rasos de Peguera. L'objectiu és millorar la seguretat viària atenent que sobretot el cap de setmana "hi circula un gran volum de trànsit", segons han indicat a NacióBerguedà fonts de l'ens provincial. A la vegada, el document preveu donar continuïtat a l'itinerari de vianants que ja existeix en el tram de Fumanya fins a la Font Negra. S'hi habilitarà un pas per a vianants per creuar la carretera en el punt en què es pot emprendre el camí a Queralt per la drecera, i es farà una vorera al marge dret. 

L'actuació, que disposa d'un pressupost de licitació de 233.370 euros, contempla l'eixamplament de la calçada, una cuneta de formigó i de vorera en la zona urbanitzada. Així mateix, planeja crear un pas per a vianants amb enllumenat, donar continuïtat a l'itinerari existent, i adequar-ne la senyalització. El projecte també preveu una actuació de protecció dels talussos, així com mesures paisatgístiques correctores amb terra vegetal i hidrosembra. 

Les obres començaran passat l'estiu

El projecte va ser lliurat aquest dimecres pel diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, al segon tinent d’alcalde de Berga, Francesc Ribera, a l’ajuntament d’aquesta ciutat, donat que les obres es realitzaran en aquest terme municipal. Segons fonts de la Diputació, s'haurien ja iniciat els tràmits per a la licitació de les obres, tot i que aquestes no començarien fins passat l'estiu. 
 

Tram de la carretera BV-4242 on s'actuarà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a