La Fira Tèxtil de Cal Rosal «L'Entrefils» suma enguany 22 expositors

La mostra acull novetats, tallers i activitats el proper cap de setmana, amb programació durant tot el dia dissabte 28 i diumenge 29 d'abril

Pilar Màrquez Ambròs
25 d'abril del 2018
Actualitzat el 08 de maig del 2019 a les 21:44h
Esther Barniol i Xavier Curriu en la presentació de la fira que es fa els dies 17 i 28 d'abril.
Esther Barniol i Xavier Curriu en la presentació de la fira que es fa els dies 17 i 28 d'abril. | Pilar Màrquez Ambròs
"L'Entrefils" de Cal Rosal aposta un any més "per la qualitat" amb 22 expositors del món del tèxtil i els complements vinguts de diferents punts del territori, amb tallers i també amb activitats infantils. Ho ha assegurat la directora de la mostra, Esther Barniol, en roda de premsa, que ha afegit que d'entre els creadors i els artesans que hi exposaran també hi haurà propostes de la comarca. "L'Entrefils" aposta pel producte fet a mà i busca ressaltar-ne les particularitats i posar en valor un sector que durant anys va ser clau per al Berguedà. El president de la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal i Olvan, Xavier Curriu, ha explicat que la mostra porta sovint moltes persones al nucli i dinamitza l'activitat als establiments comercials de Cal Rosal. La fira se celebrarà el proper cap de setmana, dissabte 28 i diumenge 29 d'abril. Aquest 2018 se'n fa la vuitena edició.

Esther Barniol ha destacat que "cada any s'intenta renovar els expositors, n'hi ha que repeteixen però aquest 2018 n'hi ha molts de nous", i ha afirmat que el que atrau a aquestes persones que venen a mostrar i a vendre el seu producte al Berguedà és sobretot que "les fires d'aquest tipus amb tèxtil, kraft i l'anomenat handmade estan molt de moda a Barcelona i a la gran ciutat estan supermassificats". De manera que a la comarca els expositors poden gaudir d'un ambient de fira més tranquil, a la vegada que "els resultats de venda sempre són molt positius", ha dit Barniol. Esther Barniol també ha posat en valor que a la fira no hi van totes les propostes que s'hi presenten, sinó que l'organització en fa una selecció prèvia per assegurar-ne la qualitat i evitar repeticions excessives d'un mateix tipus de producte. "Ho cuidem molt", ha afirmat Barniol.

La fira és oberta dissabte de 10 del matí a 8 del vespre i diumenge d'11 del matí també a 9 del vespre. D'entre les activitats, Barniol ha destacat un taller familiar obert que farà Queralt Illa, i que possibilitarà la creació d'un tapís col·laboratiu de "L'Entrefils". Aquesta activitat es farà dissabte d'11 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre. A més, dissabte de dos quarts de 6 a 7 de la tarda, es faran tallers infantils amb Bernadette Cuxart, sota el títol: "Construïm un Atrapasomnis". 

Diumenge, amb la mateixa Bernadette Cuxart es vestiran nines de paper, de dos quarts d'11 a 12 del migdia. Mentre que a dos quarts d'1 la jove companyia La Closa presentarà l'espectacle "El somni d'una comèdia"; i a la tarda, Lila Poch oferirà un taller de costura en què els participants podran cosir una bossa. 
 

Presentació de 'L'Entrefils' amb Esther Barniol i Xavier Curriu, aquest dimecres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


El perfil del visitant de "L'Entrefils", segons Barniol, és el d'una persona entre 25 i 45 anys i hi ha un públic que és eminentment femení i familiar, a banda dels professionals del tèxtil que també s'apropen a la fira per conèxer-ne les novetats. 

Formació per als expositors

La directora de la mostra també ha explicat que es manté un tracte especial de cara a l'expositor: "una de les coses que hem fet aquest any és que oferir-los un taller de formació gratuït", ha ressaltat Barniol. És a dir que aquells que exposen a la mostra han rebut assessorament en línia sobre com presentar els seus productes i com millorar l'atenció al públic, i el mateix dia de la fira hi haurà una persona que els atendrà en aquest sentit.

"Acabarem aquesta formació després de la fira per comprovar que han aconseguit els objectius que volien, i possibilitar que reflexionin sobre que poden millorar en d'altres mostres", ha comentat Barniol. 

La mostra l'organitza l'Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal - Olvan, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olvan. 
Arxivat a