VÍDEO Tagliabue, Pisarello i Fachín, protagonistes de la campanya «El català, llengua comuna»

Es tracta d'una iniciativa que reivindicar l'idioma com a element de cohesió social a la societat catalana

Redacció
25 d'abril del 2018

Fachin, Sor Lucía Caram i Pisarello a l'acte de Plataforma per la Llengua Foto: @llenguacat


Els músics Dolo Beltran i David Carabén, la monja Lucía Caram, l'arquitecta Benedetta Tagliabue, el polític Gerardo Pisarello i l'activista Albano Dante Fachín són alguns dels protagonistes de la nova campanya de l'entitat Plataforma per la Llengua "El català, llengua comuna".

La presentació de la iniciativa ha tingut lloc aquest dimarts a la sala Luz de Gas de Barcelona. Es tracta d'una campanya de difusió i sensibilització de gran abast que vol reivindicar el català com a element de cohesió social a la societat catalana davant el "retrocés" en l'ús de la llengua i els "atacs" rebuts els darrers 15 anys, segons la plataforma.

A través d'aquesta campanya es podran veure una sèrie d'entrevistes de vídeo que contraposen els testimonis de 14 personalitats de la política, la cultura, els mitjans de comunicació i la societat civil en general. Persones que en alguns casos no van tenir el català com a primera llengua però que "l'han adoptat, el comparteixen i n'impulsen l'ús", segons s'indica des de l'entitat.