El PDECat insta a la CUP a buscar un nou model de gestió de la policia de Berga

Minoves ha ofert la col·laboració de la seva formació "per buscar un consens en les solucions" en la roda de premsa en què ha presentat la moció de reprovació a Ribera

Pilar Màrquez Ambròs
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 21:24h
Ramon Minoves, portaveu del grup municipal del PDECat de Berga en roda de premsa.
Ramon Minoves, portaveu del grup municipal del PDECat de Berga en roda de premsa. | Pilar Màrquez Ambròs
El PDECat de Berga ha presentat aquest matí una moció pel proper ple municipal en la qual exigeix la reprovació del regidor de Governació, Francesc Ribera (CUP), per la "seva deficient gestió" de la policia local. Així, el portaveu local del PDECat, Ramon Minoves, ha instistit aquesta tarda en roda de premsa en la necessitat que l'equip de govern de la ciutat implementi "un nou model" de gestió de la policia i en millori la coordinació. "La intenció és fer-los un toc d'atenció i que el regidor i l'equip de govern reflexionin sobre quines mesures han de prendre", ha dit Minoves. El regidor del PDECat ha ofert paral·lelament la col·laboració de la seva formació "per buscar un consens en les solucions". 

El PDECat no planteja la dimissió de Ribera perquè considera que aquesta és una mesura que correspondria prendre "de manera particular al mateix regidor i a l'equip de govern", i tampoc planteja que un altre regidor assumeixi les funcions de Governació. El grup de l'oposició reitera que "nosaltres el que hem de fer és posar en evidència que hi ha descoordinació i mancances en la gestió". Per a Minoves ara "el que correspon a l'equip de govern és trobar les solucions necessàries davant d'aquest problema". 

Ramon Minoves ha criticat sobretot "la manca de coordinació" entre el regidor Francesc Ribera i el cos de la policia local, i ha instat a "prendre mesures" per resoldre-ho. Per a Minoves, la moció de reprovació respon també a la voluntat que quedi clar que "cal millorar tot el sistema" per "no deixar la ciutat amb una sensació d'inseguretat". Segons Minoves, "creiem que és una situació de deixadesa del regidor" a l'hora "de fer un seguiment de la feina de la policia; si el model existent s'ha de replantejar que es replantegi, hi ha tècnics que ens poden donar un cop de mà". 

Oferiran als altres grups sumar-se a la reprovació

Minoves ha assegurat que "la situació de preocupació s'ha parlat amb la resta de grups del consistori", i que oferiran a ERC, ICV i el PSC que se sumin a la moció. "Hi ha una inquietud perquè hi ha una sèrie d'episodis que demostren aquesta falta de coordinació", ha dit Minoves. Per exemple, la moció del PDECat, que Ramon Minoves ha llegit íntegra durant la roda de premsa, critica la falta "de comunicació" entre la regidoria de Governació i el cos de policia local en almenys dos episodis concrets dels últims anys: el robatori de més de 200 gerros del cementiri l'any 2017 i l'incident entre el cos i una ciutadana l'agost de 2016 en dependències policials, un succés que ha acabat als tribunals. El proper ple ordinari de la ciutat de Berga es celebrarà el 3 de maig vinent, i seria en aquesta sessió on s'hauria de votar la moció de reprovació, que necessitaria més suports, ja que el PDECat i l'equip de govern de la CUP tenen el mateix nombre de representants al plenari, sis. 

"Ara mateix hi ha un concurs obert per ocupar dues places a la policia local, però cal un plantejament molt més de fons", ha incidit Minoves. 

Minoves apunta que "el primer pas és reconéixer que hi ha un problema"

Minoves ha reconegut que hi ha hagut converses amb l'equip de govern i els altres grups per plantejar propostes al respecte d'una millor gestió de la policial local. Però ha especificat que no s'ha arribat a consensos, quelcom que ara el PDECat proposa canviar. "Hi ha plantejaments que poden tenir camí per arribar a consensos en actuacions futures, i si aquí el govern municipal ens hi vol trobar, ens hi trobarà", ha afirmat. "El que està clar és que ara nosaltres hem de dir que fins aquí hem arribat"; i que es tracta "de fer un plantejament de model de gestió de la seguretat local que ens funcioni amb els recursos que tenim", ha exposat. Segons Minoves, "el primer pas és reconéixer que hi ha un problema" i que d'entrada es prenguin mesures "efectives" en poc temps. 

"Hi ha una sèrie de fets que si no arriba a ser pels mitjans de comunicació, no coneixeríem, ni des de l'equip de govern ni des de l'oposició", ha plantejat Minoves, que ha instat a la CUP a actuar al respecte. 
 
Arxivat a