El PDECat de Berga presenta una moció per reprovar el regidor Francesc Ribera

Qualifiquen de "deficient" la política de seguretat i la coordinació del responsable de Governació amb la policia local, arran dels fets del 9 d'abril en què un grup espanyolista va despenjar l'estelada del consistori

Pilar Màrquez Ambròs
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:53h
Francesc Ribera, en primer pla durant un plenari de l'Ajuntament de Berga.
Francesc Ribera, en primer pla durant un plenari de l'Ajuntament de Berga. | Aida Morales/Arxiu
El grup municipal del PDECat a l'Ajuntament de Berga ha entrat aquest matí al registre del consistori una moció de reprovació del regidor de Governació, Francesc Ribera Titot, qualificant de "deficient" la política local de seguretat i la coordinació de Ribera amb la policia local arran de la gestió posterior als fets del 9 d'abril, quan un grup espanyolista va despenjar l'estelada del balcó de la casa consistorial i va sostreure'n un cartell, a més d'arrencar d'altres símbols sobiranistes de fanals, arbres i edificis de la ciutat. Uns fets que van ser enregistrats i emesos per Antena 3.

Segons el document que ha entrat a registre el PDECat, "els grups municipals a l’oposició a l'Ajuntament de Berga varen demanar explicacions al govern municipal de la CUP. I aquestes van ser ateses en diferents reunions del 16 d’abril i 20 d’abril amb la presencia del regidor en qüestió", però la informació que s’ha donat en aquestes reunions "posa en evidència que el sistema de seguretat municipal no funciona; i també el desconeixement i el descontrol que el regidor de govern encarregat d’aquesta regidoria de Governació  té sobre el cos de la policia local de Berga", segons afirma el PDECat. 

El grup de l'oposició creu que "la policia no informa de forma puntual" al regidor

El PDECat addueix que "el regidor ha perdut tota autoritat sobre el cos de policia i aquest fet ja ha passat en altres ocasions al llarg dels darrers mesos; la policia no informa de forma puntual i acreditada al regidor, ni a l’equip de govern, ni durant ni després de què s’esdevinguin fets que pertorben la tranquil·litat i la normalitat de la ciutat", segons la moció. Per aquest grup de l'oposició al plenari de Berga, "no és la primera vegada" d'un succés similar. En aquest sentit, el document fa referència al robatori de més de 200 gerros del cementiri l'any 2017, en tres onades diferents. "L’Ajuntament titular de la seguretat d’aquest indret municipal no va detectar els furts mentre tenien lloc  ni va ser capaç d’impedir la seva reiteració; una vegada pot passar, dues pot ser mala sort, però tres és símptoma de mancances profundes del sistema de treball", critica el PDECat. 

La moció reprovatòria també recorda els fets ocorreguts el 16 d'agost de 2016 en seu de la policia local, "quan una senyora va ser reduïda en dependències policials" i el succés no es va donar a conéixer "fins el 22 de setembre, quan ho va publicar el diari Regio7". El PDECat matisa que "aquest tema està ara en mans judicials", però apunta que "el problema torna a ser la descoordinació i manca d’informació de l’equip de govern". "Llavors es va anunciar que es revisarien i es millorarien els processos de treball; ara ha queda pal·les que o no es va fer o no es va encertar en els canvis implementats", denuncien.

Segons el PDECat de Berga, tots aquests fets demostren "deficiències" de la política de seguretat local davant "d'incidents potencialment greus, com els robatoris reiterats al cementiri, i ràtzies d'espanyolistes per la ciutat", i la "manca de coordinació, confiança i entesa entre el regidor i el cos de policia local, sobretot tenint en compte que plou sobre mullat", assenyalen. 
 
El proper ple ordinari de la ciutat de Berga es celebrarà el 3 de maig vinent, i seria en aquesta sessió on s'hauria de votar la moció de reprovació, que necessitaria més suports, ja que el PDECat i l'equip de govern de la CUP tenen el mateix nombre de representants al plenari, sis. 

 
Arxivat a