Berga repartirà 450 coques i 70 quilos de xocolata desfeta per Sant Marc

Gironella també renova aquest dimecres el vot de poble amb activitats

Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:20h
Imatge d'arxiu de la xocolatada de Sant Marc, al Santuari de Queralt.
Imatge d'arxiu de la xocolatada de Sant Marc, al Santuari de Queralt. | Aida Morales
Fa més de 300 anys que els ciutadans de Berga pugen al Santuari de Queralt durant la festivitat de Sant Marc. Ho fan cada 25 d'abril per renovar el vot de poble que van fer els seus avantpassats l’any 1687 quan van haver de recórrer a la Mare de Déu de Queralt per demanar-li ajuda davant de la plaga de llagosta que patia la ciutat. Es tracta d'una tradició que s'ha mantingut fins a l'actualitat i que ha esdevingut un costum popular que fa que petits i grans es reuneixin a Queralt per compartir un esmorzar a l’entorn natural del Santuari. 

Enguany, es repartiran 450 coques i s’utilitzaran 70 quilos de cacau en pols per elaborar la xocolata desfeta que els xocolaters i xocolateres d’honor repartiran a la plaça de l’església un cop hagi finalitzar l’ofici.
 
Els actes de la festivitat de Sant Marc començaran a les 9 del matí amb la trobada a les Tres Creus per iniciar la pujada al Santuari en comitiva. Posteriorment, se celebrarà la missa i després, es farà el repartiment de coca i xocolata entre els assistents.  

Aquest any, les persones designades com a xocolaters i xocolateres d’honor seran: Quim Mas, excap de les Brigades Municipals de l’Ajuntament de Berga; Francesc Martínez, extreballador de la Brigada Municipal del consistori berguedà encarregat de preparar la xocolata desfeta durant molts anys; Judit Vilaseca i Marc Artigas, col·laboradors habituals en les tasques de manteniment, promoció i difusió del Santuari de Queralt. 

Gironella també renova el vot de poble

A Gironella les activitats començaran a les 10 a l'ermita de Sant Marc del municipi. Hi haurà una missa i després es repartirà coca, xocolata i taronges. L'Ajuntament de Gironella hi organitza, a més, un espectacle infantil. Enguany s'hi representarà "Post". 
Arxivat a