«La vida en gris» i «La màgia dels pedals», entre els títols locals més venuts a Berga

«La força d'un destí» de Martí Gironell, i les publicacions sobre l'1-O com «Operació Urnes» de Laia Vicens i Xavi Tedó i «Dies que duraran anys» de Jordi Borràs també triomfen

Pilar Màrquez Ambròs
23 d'abril del 2018
Actualitzat el 25 d'abril a les 0:04h
Ciutadans escollint llibre, a Berga.
Ciutadans escollint llibre, a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Els llibres de temàtica local com "La vida en gris" que recull fotografies de Josep Deseuras amb peus de foto dels periodistes Marc Canturri i Xavier Rosiñol i "La màgia dels pedals" sobre la volta al món en bicicleta d'Alba Xandri i Ricard Calmet s'han endut bona part de l'èxit d'aquest Sant Jordi a Berga. Els altres triomfadors han estat la novel·la "La força d'un destí" de Martí Gironell, que també ha sigut l'obra en català més venuda a tot el país, segons la llista que elabora anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya.

Pel que fa els títols sobre l'1-0, hi ha hagut diferents títols que s'han venut molt a les llibreries de la capital de comarca. D'aquesta temàtica, "Dies que duraran anys" de Jordi Borràs s'ha posicionat a Berga en primera posició, per davant d'"Operació Urnes", de Laia Vicens i Xavi Tedó, que també ha estat un dels més comprats tant a la ciutat com a nivell nacional.

La fotografia, la gran vencedora

A les llibreries més grans de la ciutat de Berga, la llibreria Huch i la llibreria Quatre Cantons, els llibres de temàtica més comarcal o d'autors locals han tingut molta tirada, especialment "La vida en gris". Ester Huch ha explicat que aquest ha estat el llibre més venut del dia, mentre que en matèria política ha tibat molt precisament un altre llibre de fotografies, en aquest cas a nivell nacional: "Dies que duraran anys" del fotoperiodista Jordi Borràs, que aplega una selecció de les imatges icòniques que el procés català va deixar durant la tardor de 2017. Nèlida Fornells dels Quatre Cantons ha posat en valor que, a banda de "La vida en gris", també s'ha venut molt bé "La màgia dels pedals", també amb una potent part fotogràfica sobre el viatge de dos joves berguedans al voltant del món. 

"Tots els llibres locals han funcionat molt bé", ha detallat Fornells. Nèlida Fornells també ha assenyalat la gran quantitat de gent que s'ha acostat a comprar un llibre durant la diada d'aquest dilluns. Malgrat que encara era molt d'hora per conèixer-ne les xifres, la impressió de Fornells és que enguany, després que l'any 2017 caigués en diumenge, el Sant Jordi ha portat més vendes. Precisament, perquè els compradors s'han repartit al llarg del cap de setmana. "Hem tingut força gent tots els dies, el divendres ja va venir gent a comprar el llibre per Sant Jordi", ha exposat. 

Des del Gremi de Llibreters de Catalunya s'ha destacat justament el fet que Sant Jordi s'ha escaigut aquest any en dilluns, perquè això ha permès que hagi començat ja el cap de setmana. Això, sumat al bon temps, fa augurar als llibreters del país que les vendes seran, com a mínim, igual que les de l'any passat. 

Roses grogues, l'opció de molts

Pel que fa les altres grans protagonistes de la jornada, les roses, Joan Casserres de Floristeria El Vall, ha explicat que s'han continuat venent amb molta força les flors rojes, si bé el groc ha estat també l'opció de molts. Des d'altres parades que venien roses, han assegurat també que, per bé que el vermell ha continuat sent el més buscat, molts han volgut expressar la seva solidaritat amb presos polítics i exiliats, regalant roses grogues. "El groc s'ha venut més que d'altres anys amb diferència", ha dit també Casserres. 
 

Les parades de llibres i roses han estat les protagonistes del dia. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a