Quim Sala: «Per Sant Jordi, la gent busca novel·les i sobretot autors mediàtics»

El filòsof berguedà, que treurà nou llibre el mes de juny, signa les seves obres d'assaig i ficció a la plaça de Sant Joan

Pilar Màrquez Ambròs
23 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:19h
El filòsof Quim Sala atenent una lectora, aquest Sant Jordi.
El filòsof Quim Sala atenent una lectora, aquest Sant Jordi. | Pilar Màrquez Ambròs
El filòsof Quim Sala s'ha mostrat satisfet aquest dilluns per com estava anant una jornada en la que ha estat present a la parada de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la plaça de Sant Joan de Berga. Hi ha signat els seus llibres d'assaig i filosofia, si bé al matí reconeixia a NacióBerguedà que per Sant Jordi el gran públic s'interessa sobretot per la ficció o bé els llibres més mediàtics. "Tendeixen a buscar novel·les i sobretot autors mediàtics; els meus llibres són més aviat quelcom minoritari avui", ha apuntat Sala, que no obstant atenia a tothora un bon grapat d'amics i coneguts que s'acostaven fins al lloc on estava firmant els seus llibres. La seva novetat de Sant Jordi és "Els Mil Colors de la Vida" d'Edicions de l'Albí. 

"Els Mil Colors de la Vida " crea onze històries que es poden llegir per separat, però que tenen un fil recurrent centrat en els colors i els valors de la vida, i els seus possibles sentits infinits o les seves absurditats, segons Sala. Així, per exemple, en una de les històries hi presenta Cromatilàndia de la Blancor, que viu de l’art, de la pintura i del color, i on els seus habitants pateixen una sorprenent pesta ocular que els impedeix de veure els colors: ho veuen tot en blanc i negre, com en les pel·lícules d'abans. I és que el surrealisme dels escenaris serveix a l'autor berguedà per tractar d’entendre la confusa realitat actual, distorsionada per la postveritat i amb un futur pintat tecnològicament de càlculs i algoritmes.

Llibre nou al juny

Quim Sala ha avançat també a aquest mitjà que al juny publicarà un nou llibre: "Combat entre Gegants", també amb Edicions de l'Albí. En l'obra, Sala promet apostar de nou per "una barreja de filosofia i ficció, agafant escenaris esperpèntics perquè el món ja és una mica així i convidant al lector a fer un esforç per pensar al voltant del que llegeix".

Paral·lelament, en la conversa amb aquest mitjà, Quim Sala, que ha ressaltat el bon ambient que hi havia aquest matí als carrers de Berga, ha posat en valor la diada de Sant Jordi com una "exaltació del llibre" en què "la gent demostra l'estima per la lectura arreu del país". 
Arxivat a