Comerç i artesania ompliran diumenge els carrers de Casserres

El poble acollirà una completa jornada de fira amb una quarantena de parades, però també una trobada de vehicles clàssics i la 37a Trobada de Caramelles

Pilar Màrquez Ambròs
20 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:34h

Fira d'artesania de Casserres. Foto: Aida Morales/Arxiu
 

L'artesania, els cotxes antics i d'ocasió, els expositors de comerç i les entitats ompliran Casserres de vida aquest diumenge en el marc de la 23a Fira del Comerç i l'Artesania de Casserres, de la 8a Trobada de Cotxes Clàssics i de la 9a Trobada de Tractors Clàssics. Es tracta d'una veritable tradició al poble que permet passar un dia en família. Durant tota la jornada al centre urbà s'hi podran veure artesans, una exposició de tractors d'època, motos antigues, estands solidaris i parades de tot tipus amb embotits, carn, formatge i bijuteria. A més, d'atraccions de fira per als més petits. Hi haurà un total de 40 parades. 

L'obertura de la fira serà a les 10 del matí, i a les 5 de la tarda es farà una gran festa amb diversitat de propostes, coca i xocolatada i l'actuació del cantautor Lo Pau de Ponts. Durant tot el matí, com no podria ser d'una manera, hi haurà la 37a Trobada de Caramelles, una altra cita ineludible de la mostra casserrenca de comerç i artesania que, de fet, va ser-ne l'origen ara ja fa 23 anys. "Esperem força gent perquè, de fet, ja n'hi ha molta que ve a propòsit de la trobada de caramelles o de la trobada de vehicles clàssics", explica el president de l'Associació de Comerciants de Casserres i del Grup Cantaire de Sant Bartomeu, Enric Genescà. Genescà destaca també la presència a la tarda de diumenge de Lo Pau de Ponts, jove, cantautor i youtuber que ha estat mediàtic per alguns dels seus vídeos, sobretot a les terres de ponent. 

Divuit grups de caramellaires

En el marc de la trobada de caramelles, a les 9 del matí hi haurà un esmorzar amb coca i xocolata per tothom i es ballaran sardanes amb la Cobla Principal de Berga. L'activitat aplegarà fins a divuit grups de caramellaires, segons confirma Enric Genescà. A les 10 del matí, els grups de caramelles, la banda de Cornets i la Cobla Principal de Berga iniciaran un cercavila pels carrers del poble. A les 11, un cop donada la benvinguda a les autoritats, es procedirà a oferir la cantada de rigor. 

La climatologia per diumenge s'espera que sigui bona, i la calor dels últims dies fins i tot podria fer un pas més cap amunt. El cel serà clar amb només alguns núvols. La fira està organitzada per l'Associació de Comerciants i l'Associació de Cultura i Festes de Casserres amb la col·laboració de l'Ajuntament de Casserres, el Consell Comarcal del Berguedà, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i, entre d'altres, Ràdio Puig-reig, CaixaBank i Històrics.